2022-07-30
九龙城愈开愈多cafe 几年前仲系围封拆紧既地方 转眼起开左新既cafe。咁岩黎开九龙城 见到网上对依间cafe既评价 就紧系试试单单系外表已经感觉到禅意黑色既简约感觉 岩哂想静静洗涤心灵既自己 唔止门面 入面更加系简约既日系禅意感 地方相当宽敞 播住轻松既音乐 不失为下午既一个悠闲点。 店舖至少需消费一杯饮品, 价钱都合理。 本来想一试有名既Tiramisu 但因为岩岩食完野未落格 所以都系下次有机会再黎一嗜。 今次单单叫左一杯饮料:「Iced Dirty Matcha」($50). Dirty就饮得多 加埋Matcha就真系第一次试 (原谅我大乡里出城🙈) 。 饮品层次分明 Dirty是指冻牛奶加上热咖啡 口感都好特别。 而今次依杯 渐层效果直头系3层 相当Ig-able🤭 味道又点呢🤭 抹茶味其实唔算好突出 🤔 搅混左其实同一般Dirty差唔多 (唔知系咪我问题🥲😅)整体黎讲都唔错 店内环境舒服 希望下次同朋友黎既话可以影到令相🤭🤭