2022-11-22 471 浏览
二访Kachimushi今次嚟到西贡分店😽行行吓觉得好攰于是就一间日式咖啡店休息一下😻呢间咖啡店不论环境同装修同锦田分店都系大同小异,都系以白色和木色为主打,而且非常日系同简洁Cafe 主打以轻食为, 有不同类型pancake, open toast, Coffee俾客人选择😙😽🔹和牛吐司 个酸种面包非常脆口同埋well-seasoned,加上和牛,新鲜嘅火箭菜, 芝士同洋葱🧅一齐食,令到open toast 个口感非常之丰富😙个和牛好juicy😽食唔停口🔸黑松露蟹肉沾酱配吐司黑松露蟹肉沾酱配吐司系呢度人气美食之一,沾酱个包好暖而且脆口,个酱入面有唔蟹肉黑松露🤣非常适合用嚟送面包另带一提沾酱包同和牛吐司系唔同包嚟㗎😀🔹Dirty 呢杯Dirty好香滑😝个Expresso倒入冻奶入面,完全饮到个shot同奶嘅分层感觉😜🔸碧螺春热茶个茶好清香😏另外一提Cafe 好细心😽仲会比左一个用白色camel装住d热水我哋用嚟冲茶,而且大约可冲三次左右,最适合用嚟同甜品一齐享用🔻杂莓班戟Pancake 用咗铸铁锅上,非常新鲜热辣,个边系脆卜卜嘅😍中间系烟烟unun😗而且仲多红桑子同蓝莓🫐中间😏卖相非常
二访Kachimushi

今次嚟到西贡分店😽
行行吓觉得好攰于是就一间日式咖啡店休息一下😻

🔹和牛吐司

🔸黑松露蟹肉沾酱配吐司
黑松露蟹肉沾酱配吐司系呢度人气美食之一,
另带一提沾酱包同和牛吐司系唔同包嚟㗎😀

🔹Dirty

🔸碧螺春热茶

🔻杂莓班戟
Pancake 用咗铸铁锅上,非常新鲜热辣,个边系脆卜卜嘅😍中间系烟烟unun😗而且仲多红桑子同蓝莓🫐中间😏卖相非常吸引😉

P.S 建议平日嚟就唔会有咁多人排队啦😚
2022-11-21