2018-05-02 1358 浏览
久不久就会想食下素食 清清肠胃又可以健康d~ 十二野菜咖哩饭 ($95)(7/10)唔同蔬菜有唔同既营养 平时好难会一次过食到咁多款 但系呢个咖哩饭就有12款野菜 啱哂! 饭亦系野菌甘笋饭 真系营养满分! 咖哩味道系偏甜淡淡的 唔会盖过蔬菜本身既甜 而且食得太浓味亦系唔健康啦呢个咖哩饭会令我谂起同样有野菜咖喱饭既坐忘 做比较既话 小编认为坐忘既咖喱饭比较好食 用既蔬菜较新鲜 味道亦较丰富 价钱亦都更便宜~定食自选三款($105)(7.5/10)好钟意呢d有得自己选择既定食 丰富既一盆 可以东夹西夹 唔洗食得咁寡 而且影相出黎亦好靓 食都食得特别开心~ 虽然舖头主打素食 但系可以选择既定食都有好多款 小编就拣左野菜天妇罗 本菇茶碗蒸 同埋关东煮 再加上随定食既野菌甘笋饭 昆布面豉汤 同日本茶冇落味精同行健康路线既关系 味道普遍都系较清淡 保留食材本来既味道~ 小编最爱系个茶碗蒸 蛋吸收哂野菌既香味 而且好滑溜;野菜天妇罗都不错 西兰花天妇罗真系第一次食 原来系咁好食; 关东煮还可以 汤头很甜 但食材就不太吸收到汤既甜;另外值得一赞既系个面豉汤 入面落足料架整体系不错的 但份量偏少 价钱相
久不久就会想食下素食 清清肠胃又可以健康d~

十二野菜咖哩饭 ($95)(7/10)
十二野菜咖哩饭

定食自选三款($105)(7.5/10)
定食自选三款

整体系不错的 但份量偏少 价钱相对就偏贵 午饭时间特别人多 其他时间去既话可以享受下佢地既环境
午餐
十二野菜咖哩饭