2022-12-14
今日就嚟到一间日式火锅餐厅佢其实有得食烧肉,或者打边炉嘅你今日我哋再拣打边炉呢度打边炉喺一人一个汤底嘅我哋拣咗姜武鸭汤同麻辣汤肉类同海鲜系QR code落单意外变自助吧就有菜同丸类仲有甜品同埋饮品任饮添添如果食烧肉都可以攞白饭同咖喱今次我就拣咗美牛三重奏set 主要推介系美国SFR和牛,极品美国牛小排,美国CAB牛坑爪SFR和牛油花非常之靓无论肉味同埋油香都非常之夹入口会慢慢溶化 美国极品牛小排相对会油花冇咁重肉味就同和牛差唔多咁重适合一啲怕油腻嘅朋友而牛坑爪就最重肉味 就食落口就冇咁淋啦因为佢比较少油 油香都相对少啲三种牛之中,我最钟意都系SFR和牛 佢入口即溶嘅感觉真系可以媲美日本和牛当然仲可以拣埋美国牛五花,牛肩肉,美国极品黑毛豚肉同日本阿波美鸡爽肉鸡爽肉系一种令我有惊喜嘅肉,因为佢食落去系带有少少鸡髀根𠮶种软骨感,而佢嘅肉质亦都好滑溜海虾出奇地食落啲新奇寻日个大结局非常弹牙,系好新鲜嘅虾先有嘅质感除左肉类同海鲜 仲有小食order酥炸鱼仔 好似多春鱼咁又香又脆仲有炸带子 同 章鱼小丸子 可以即叫即食火锅自助区饮品超过20款 由汽水至茶水 一应俱全旁边仲有茶包同热水 可以冲热茶菜
今日就嚟到一间日式火锅餐厅
佢其实有得食烧肉,或者打边炉嘅
你今日我哋再拣打边炉
呢度打边炉喺一人一个汤底嘅
我哋拣咗姜武鸭汤同麻辣汤
肉类同海鲜系QR code落单
意外变自助吧就有菜同丸类
仲有甜品同埋饮品任饮添添
如果食烧肉都可以攞白饭同咖喱
今次我就拣咗美牛三重奏set
主要推介系美国SFR和牛,极品美国牛小排,美国CAB牛坑爪
SFR和牛油花非常之靓
无论肉味同埋油香都非常之夹
入口会慢慢溶化
美国极品牛小排相对会油花冇咁重
肉味就同和牛差唔多咁重
适合一啲怕油腻嘅朋友
而牛坑爪就最重肉味 就食落口就冇咁淋啦
因为佢比较少油 油香都相对少啲
三种牛之中,我最钟意都系SFR和牛
佢入口即溶嘅感觉真系可以媲美日本和牛
饮品超过20款 由汽水至茶水 一应俱全
旁边仲有茶包同热水 可以冲热茶
菜大概5-6款
排得整整齐齐 加上放喺雪柜入边
保持新鲜,而且卫生 我就拣左油麦菜
全部菜叶都翠绿 食落爽口
下面仲有啲餐前小食,例如螺肉沙律等等
除咗菇类之外
个皮无普通鱼皮饺咁浆口
鱼肉亦都无咁松散
大大条嘅香肠
原来系台式香肠食落口甜甜地
呢排咁冻打边炉,真系最适合嘅暖身方法
仲要食到咁高质嘅牛肉