行开海之恋,谂住求其揾啲野医下肚,见到呢间廿一堂好似唔错,餐牌主要都系啲日式丼饭、乌冬咁,系外面有部机可以自助落单,之后入去自己揾个位坐低,等嗌number就可以去攞自己既餐点。快餐店既形式,唔洗加一,价钱黎讲都唔算贵,而且选择都几多,谂唔到食咩都可以黎试下~  1️⃣廿一厚切牛舌丼($79)(北海道炸薯饼+$12)(宇治抹茶+$10) 本身个丼饭已经包一碗面豉汤、大根酱油渍同埋饮品,我另外加钱追加左个炸薯饼同埋升级左杯野饮左宇治抹茶。炸薯饼都几脆,不过唔算特别好食。另外宇治抹茶就偏甜左啲。大根酱油渍几爽脆开胃👍另外牛舌丼真系好厚切🤩大大件有四大件!食落肉味香而且一啲都唔干!表面应该有扫过烧肉汁先烧,有少少甜甜地既酱汁香😋
北海道炸薯饼