2024-01-27
啱啱食咗饭喺博多•炉端烧,感觉好似置身喺日本嘅小巷子里头。今晚觉得心情出奇嘅满足,由头盘嘅长崎对马 平政腹造り剌身,每一啖咀嚼都流露出海洋嘅清甜,至尾音嘅甜品,完全系一段味蕾嘅旅程。头先食𠮶啲惠比须牡蛎,真系可以话系鲜咁有劲💪,味道极具层次感,仲有一种丰富嘅海水韵味。跟住上菜嘅博多烧鸡翼,外皮烧到微微脆口,闻住香香地,呀,入口即溶啊。又或者系𠮶款萤光鱿鱼,首先就系视觉享受,再食落去嘅时候,独特嘅爽滑口感同鲜味完美融合。而烧甜薯、烧饭团呢啲小食,简单却好味到停唔到口!服务方面,职员亲切得嚟,又乐意解释每个菜品嘅烹饪方法同材料来源,感觉好窝心呢🥰。整晚嘅体验就好似喺日本嘅居酒屋,又chill又得意。呢间真系必推介,唔单止食物水准一流,连体验都一级棒,攞佢嚟同三五知己开开心心聚一聚,真心无搞错!😋🍽👌
😋🍽👌