2023-01-20 72 浏览
这间餐厅位于铜锣湾, 位于商场之内, 地理上还算方便, 距离地铁站只需要5分钟左右, 店内里冷气十分充足, 环境宽阔又舒适, 清幽得嚟仲好有日本feel!。除了卡位, 也有包厢, 方便家庭或一班朋友聚餐。餐厅主打的一定是烧肉类🥓🥩, 算系高性价比嘅烧肉店, 可能新开张关系, 人流并唔太多。但之前系做紧高级日本烧肉单点, 而家转做放题, 更加亲民啲。肉类嘅质素同以前一样, 所以非常抵食, 好啱钟意食肉嘅你地!今日拣咗极上烧肉放题套餐系每位$428, 包括日本A4宫崎和牛五花肉, 特级安格斯牛小排🥩, 特级安格斯牛胸腹肉, 厚切牛舌条, 寿喜烧汁日本A4宫崎和牛五花肉🥓, 寿喜烧汁安格斯牛小排, 安格斯封门柳, 安格斯肩胛脊肉, 美国牛仔骨, 鸭胸等等…只系牛都有咁多款比你拣, 仲有海鲜, 蔬菜, 沙律, 小食熟食汤炒面饭, 饮品, 你话系未抵食好多呢! 喺开始烧肉之前, 店员会比一旧牛脂, 可以防止啲肉黐底。A4宫崎和牛五花肉雪花均匀, 口感好丰富, 好食! 平时食厚切牛舌都会又干又柴, 但呢度唔同, 会有肉汁同好有咬口, 好重牛味同埋酒脂都好丰富, 烧完之后食会觉得好满足, 不论系用餐

喺开始烧肉之前, 店员会比一旧牛脂, 可以防止啲肉黐底。

A4宫崎和牛五花肉雪花均匀, 口感好丰富, 好食! 平时食厚切牛舌都会又干又柴, 但呢度唔同, 会有肉汁同好有咬口, 好重牛味同埋酒脂都好丰富, 烧完之后食会觉得好满足, 不论系用餐厅附送嘅烧肉汁或者点少少柠檬汁我都觉得好好食。小排真系超吸有肉味, 入口即溶, 食嘅时候点埋附送嘅烧肉汁, 真系超好食, 食落一啲都唔韧。烧肉配搭蔬菜包着食更加爽口,可以减轻油腻感,而且加入了洋葱和蒜头更加惹味。

除咗食牛, 我地都叫咗鸡软骨, 轻轻腌过嘅鸡软骨, 烧完之后好惹味爽脆。海鲜拣咗香蒜牛油帆立贝, 香蒜牛油蓝青口, 虎虾🦐, 日本小鱿鱼🦑; 值得一提系虎虾, 又大只, 又新鲜爽口, 超级正呀!

甜品仲有Movenpick雪糕食🍦🍨! 剩系食牛都已经大满足, 加埋海鲜, 我地已经食唔到其他熟食, 有啲可惜!

最值一提系经理都好照顾好地, 又会介绍每款肉同教我地点食会比较好, 真系值得推荐!