九龙湾Mega box 都有间爆丼屋,之前旺角𠮶间长期得过等字,所以今次唔介意远少少来试下,当然不用等位而且坐得舒服。🤩餐厅设计灰木色暗色调为主配上彩色丼饭更加突出,我地都叫左两个丼饭加个小食。😋点餐后随即送上面豉汤味道不过不失喇👌我今次点左四重火山盛丼🌋,一睇到已经觉得好吸引,有大大份海胆深浅不一,三文鱼籽,松叶蟹肉,当然唔少得火山般高嘅吞拿鱼拖罗蓉,海胆食落口即溶够新鲜,三文鱼籽一咬好多汁送饭一流,吞拿鱼拖罗蓉好有口感鲜味,好有层次感。😍😍😍我男朋友点左个三重大极上丼,望个样都好够排场,上有海胆下就有厚切拖罗片包围住,而侧边就有松叶蟹肉围边。😚拖罗都有7,8块好足料,咬落去啖啖油脂香味,好肥美。海胆浅色好鲜甜加埋松叶蟹肉捞饭,赞👍🏿不过呢个饭比较多,仲可以加埋饭素调味。🥰最后小食炸鱿鱼🦑外脆内软好咬口,再点埋他他汁中和返少少热气感,自我感觉良好🤣

面豉汤

四重火山盛丼🌋