2022-11-04
呢间意大利x日本嘅fusion餐厅🇮🇹🇯🇵,睇完剧一直想黎朝圣😍,所有waiters都好helpful ,食物质素高于预期,一定会再访呢度啲cocktail都好特别,Signature cocktail 加入大量嘅日本元素🇯🇵,每款充满特色,只只都好想试,Bartender 都好细心讲解,实拣到钟意嘅款式❤️焙红🫖($118)茶味嘅Cocktail,味道比较易入口👍🏻,但系有唔同嘅茶叶香味到尾有少少回甘,唔错,卖仲要好靓❤️,真系有茶壶同茶杯仔载着cocktail,打卡able📸,真系有饮茶嘅感觉,饮到最尾个花香同蜜糖香气更加突出🌷🍯绿山葵 Wasa Wasa💚 ($118)必试❗️嗌𠮶阵时都惊惊地,但饮完之后一啲都冇后悔,超级特别💚Gin经过wasabi infused,会带有山葵嘅辛香,有wasabi嘅感觉但系唔会呛鼻,除咗Wasabi青瓜嘅香味都好突出🥒,饮到蛋白嘅绵密,底下cocktail就清爽开胃,好有层次👍🏻仲用咗海苔粉咗装饰,配衬埋山葵豆,够哂过隐😝烤阿拉斯加黑银鳕鱼柳🐟 ($238)外皮煎得香脆👍🏻,鱼柳嘅熟度啱啱好够鲜嫩,而且带有丰富嘅鱼油有香味,有满满嘅omega3🐟,值
焙红🫖($118)
绿山葵 Wasa Wasa💚 ($118)
烤阿拉斯加黑银鳕鱼柳🐟 ($238)
外皮煎得香脆👍🏻,鱼柳嘅熟度啱啱好够鲜嫩,而且带有丰富嘅鱼油有香味,有满满嘅omega3🐟,值得一提嘅系有大量嘅香草牛油🧈,味道香浓建议同埋薯蓉上一齐🥔,够哂邪恶creamy,瞬间清碟
招牌提拉米苏☕️ ($55)
超有水准👍🏻,布满满满嘅可可粉,味道香浓,芝士味道够晒香浓🧀,口感轻盈绵密,令人一啖接一啖咁食,底下嘅手指饼有香醇嘅咖啡味又唔会浸到太淋,恰到好处,皇牌之选🏅