2016-05-01
收工落旺角,同朋友吹下水,食个饭咁又一日!话说朋友想食乌冬,上网揾下就揾到呢间月禾居,有乌冬又有串烧,都系唔错选择!抱住试新野心态去试试!睇下个menu , 选择都好多!我地决定叫下乌冬加串烧小食!呢度系先拣乌冬再拣汤底!我地拣左自家制猪软骨乌冬、杂锦锅仔乌冬、义烧乌冬,汤底有得拣地狱汤、猪骨汤、番茄汤、清汤同咖喱汤!当然我地拣左比较重口味嘅咖喱汤同番茄汤!Menu 上写呢度系用!真。冇hea 我地!先讲下番茄汤杂锦锅仔乌冬、蕃茄汤底好浓而且有蕃茄蓉喺里面,每食一啖乌冬都好似连一啖番茄汤,好juicy !再讲下咖喱汤底嘅叉烧乌冬!咖喱汤底都唔错㖞唔会话好辣亦都唔算好喊!味道非常适中!而义烧方面肉质都好嫩唔会话好韧!肉嘅中间带有少少脂肪,食落好软!正呀!小食方面叫左黑椒露笋牛肉串同烧菠萝!牛肉串都有d惊喜,牛肉串烧得好香,上面加左啲黑椒同埋盐,味道够!牛肉包住露笋一咬好有口感,食落唔油腻,又有少少汁,系怕肥又想食串烧嘅女士嘅好选择!烧菠萝都正常啦!食得出系新鲜菠萝,好鲜甜!作为饭后水果确实唔错!整体黎讲,食物质素ok, 价钱合理!可以再黎!
睇下个menu , 选择都好多!我地决定叫下乌冬加串烧小食!呢度系先拣乌冬再拣汤底!我地拣左自家制猪软骨乌冬、杂锦锅仔乌冬、义烧乌冬,汤底有得拣地狱汤、猪骨汤、番茄汤、清汤同咖喱汤!当然我地拣左比较重口味嘅咖喱汤同番茄汤! Menu 上写呢度系用!真。冇hea 我地!先讲下番茄汤杂锦锅仔乌冬、蕃茄汤底好浓而且有蕃茄蓉喺里面,每食一啖乌冬都好似连一啖番茄汤,好juicy ! 再讲下咖喱汤底嘅叉烧乌冬!咖喱汤底都唔错㖞唔会话好辣亦都唔算好喊!味道非常适中!而义烧方面肉质都好嫩唔会话好韧!肉嘅中间带有少少脂肪,食落好软!正呀! 小食方面叫左黑椒露笋牛肉串同烧菠萝!牛肉串都有d惊喜,牛肉串烧得好香,上面加左啲黑椒同埋盐,味道够!牛肉包住露笋一咬好有口感,食落唔油腻,又有少少汁,系怕肥又想食串烧嘅女士嘅好选择! 烧菠萝都正常啦!食得出系新鲜菠萝,好鲜甜!作为饭后水果确实唔错! 整体黎讲,食物质素ok, 价钱合理!可以再黎!