2023-03-29
阔别香港三年既京都拉面王者五行GOGYO终于番黎喇!!位于中环历山大厦地库既店舖有著传统日式居酒屋风格,同时又带比人一种现代西式餐厅既感觉💙五行拉面就出晒名,原来其他佐酒小食、和食都好高水准!|法式烤牛清汤拉面(金)$198法式烤牛清汤拉面好推介👅汤底清澈而浓郁,牛肉嘅原汁原味完全浓缩系汤头之中👍🏻独特既白松露香气令汤底尤其吸引🥹面条弹牙,配以新鲜爽口嘅紫洋葱丝同火箭菜相辅相成😍牛肉选以美国黑毛安格斯,肉质软腍,拉面整体配搭同味道都十分出色!金套餐限定三贯手握寿司质素都好高,分别有三文鱼、油甘鱼同埋帆立贝寿司🍣当中以帆立贝寿司最为出众,相当鲜味肥美🥹要试埋佢地五行限定大杯茶系列嘅热情果黄姜绿茶菌!酸酸甜甜既热情果味道加上充满气泡既黄姜绿茶口感好特别☺️清新嘅果茶好适合餐后大喝一口!| 鹿儿岛和牛熔岩烧定食 $348鹿儿岛和牛熔岩烧定食绝对系色香味俱全嘅代表!睇到第六张相你会大大力认同我🤩🤩鹿儿岛和牛肉质鲜嫩细滑,油花均匀,肉味出众,齿颊留香🥹经过炙烧后既和牛表面带焦香感,同时油脂香味极致发挥出黎!配以弹牙日本米饭系大满足🫶🏻定食配菜同样高质素,红萝卜、青椒、南瓜同埋香菇沾上和牛油脂好香口
|法式烤牛清汤拉面(金)$198
| 鹿儿岛和牛熔岩烧定食 $348
配以弹牙日本米饭系大满足🫶🏻定食配菜同样高质素,红萝卜、青椒、南瓜同埋香菇沾上和牛油脂好香口,爽脆口感食得出新鲜程度😚
总括而言,五行强势回归相当有诚意,无论系食物选材,还是味道呈现都系淋漓尽致🥹顺带一题,宜加Happy Hour时段酒品有买一送一优惠,等大家忙碌过后放工同朋友黎小酌一杯😚🥂
📍 中环遮打道16-20号历山大厦地库B2号舖
🌟人均消费:$101-200