近年,或者因为未飞得翻乡下睇真正既富士山住🗻,香港出现左唔少富士山造型既周边产品,今次‘富士山’要进军埋素食界,令你睇到之余仲食到落肚👩🏻‍🍳呢个餐要由A到I都要拣,如果你同小金一样有选择困难症,咁就等我帮下你啦💁🏻‍♀️A炸物野菜天妇罗🥬咬落去都几脆口,外层有小小黄芥末令的味道层次茄子天妇罗🍆食落唔太油,配淮盐食够晒重口味😈🌟B汤蘑菇忌廉汤🍄饮得出系手打嘅,因为入面好多蘑菇碎粒,但调味方面有待改善🥴日式粟米汤🌽味道比蘑菇汤浓小小,一样入面会有啲粒粒可以食下🌟C小食昆布关东煮🍢汤底唔会太咸,食到蔬菜本身既甜味野菜福袋🥠福袋唔会太厚,入面好多蔬菜粒,几有惊喜🌟D沙律䈑笋冻豆腐🍴豆腐既冰凉又滑luet luet,同芝麻酱真系好夹牛蒡甘荀沙律🥗我以为会好dry,但食落口系十分Juicy,令人食完一啖又一啖😍🌟E主菜-配富士山造型嘅饭🗻吉列素猪扒🍖小脆小脆👏🏻虽然似'肉饼'多啲,但咬落去都几有’肉’感,岩晒想试下食斋但又惊唔习惯嘅朋友椰菜花汉堡🍔用打蓉左嘅椰菜花制成汉堡,口感同南瓜薯饼有几分似,未食以为会好怪,但其实味道比素猪扒更encorable🤤🌟F酱汁咖哩汁🥘够晒浓味,质感够thick,好

A炸物
野菜天妇罗🥬咬落去都几脆口,外层有小小黄芥末令的味道层次
茄子天妇罗🍆食落唔太油,配淮盐食够晒重口味😈🌟

B汤

C小食
昆布关东煮🍢汤底唔会太咸,食到蔬菜本身既甜味
野菜福袋🥠福袋唔会太厚,入面好多蔬菜粒,几有惊喜🌟

D沙律

E主菜-配富士山造型嘅饭🗻

F酱汁
咖哩汁🥘够晒浓味,质感够thick,好送饭🌟
冬阴功汁🍲都几冬阴功,不过唔够辣,同埋水左啲

G餐饮
热综合花茶🫖望到樽深色嘅茶就知餐厅好有诚意咁落左好多花,而且饮完加水仲系好够浓🌟

H甜品
海盐焦糖冬甩雪糕🍩冬甩烟烟韧韧,一啖一粒,好满足🥰仲可以点埋海盐酱同雪糕一齐食🌟
椰汁西米布甸🍮劲多西米,亦好重奶香,千奇唔好比佢平平无奇既外表呃左以为佢未料到😏

I特饮
可以+$12升级餐饮做士多啤梨奇亚籽燕麦奶,不过今次我就无加到😛