2023-09-28 162 浏览
📍 烧鸟 Tsukada尖沙咀堪富利士道8号格兰中心地下01-03号舖岩岩去完日本但完全唔够喉,想自己一个夜缤纷下,就揾左呢间日本过江龙既烧鸟自己chill下,!正✨呢度嘅串烧全部都用备长炭即烧,仲要由日本🇯🇵师傅亲自主理,真系好似去咗日本咁❣️❣️❣️👉冢田烧鸡10串套餐💰698😋😋😋😋.8/5呢个set 劲多野食,绝对够饱!而且会有厨司每道都介绍,主厨仲会系你面前即烧🥰🥰厨司同客人好有互动,仲会同客人饮杯💞💞💙浓香鸡汤配免治鸡肉浓郁的鸡汤搭配嫩滑的免治鸡肉,口感丰富,是一道很好的开胃菜。💙鸡柳炭火烤制的鸡柳有炭烤香味,搭配香味十足既鱼子酱,令鸡柳味道更上一层。💙黑萨摩鸡胸肉萨摩鸡胸肉配撘紫苏叶一齐烧,紫苏叶既香味同萨摩鸡胸肉好夹,鸡胸肉完全唔会鞋口!💙鸡颈鸡颈是比较细小的部位,食落好爽口同鲜美的味道👅💙 鸡肾边鸡肾食落爽脆的口感,有咬口,完全唔会韧!💙黑萨摩鸡腿鸡腿的皮烧到金黄,食落好香脆,个鸡腿肉劲嫩劲juicy!💙清舌餐点系每日师傅即日腌制既蔬菜,用黎俾客人清口中既味,准备食酱烧既烧鸟💙 鸡尾呢个超级好食!佢食落d油脂爆晒出来,劲香油香味!!!好好食🥹🥹💙 生麸矶边烧生麸系好似年糕咁
📍 烧鸟 Tsukada

💙浓香鸡汤配免治鸡肉
💙鸡柳
💙黑萨摩鸡胸肉
💙鸡颈
鸡颈是比较细小的部位,食落好爽口同鲜美的味道👅
💙 鸡肾边
鸡肾食落爽脆的口感,有咬口,完全唔会韧!
💙黑萨摩鸡腿
鸡腿的皮烧到金黄,食落好香脆,个鸡腿
肉劲嫩劲juicy!
💙清舌餐点
💙 鸡尾
💙 生麸矶边烧
生麸系好似年糕咁,中间夹住芝士加面头的紫菜,好食
💙 本日之推荐烧鸟酱烧
系酱烧鸡皮💞 佢唔系平时烧既鸡皮烧到好干身,仲有啲咬口,但食落完全唔会油腻,好味🥹
💙 时令蔬菜
烧银杏,银杏通常在秋季供应,浓郁的银杏香气和淡淡的焦糖味道,吃起来非常顺口。
💙 和牛西冷
和牛西冷肉质的柔软和多汁。和牛肉的脂肪分布均匀,肉质更加嫩滑,同时肉汁丰富,带有淡淡的牛肉香气。🤟🏾
💙自家制月见免治鸡肉
免治鸡肉内有软骨同洋葱🧅,食落口感好丰富,加埋生蛋黄,食落更加顺滑。
💙㙇田特制鸡白汤拉面
浓郁既鸡白汤汤底,我真系饮晒!个汤真系好似有晒成只鸡既精神!配上和嫩滑拉面,真系好正!好饱但都忍唔住食晒。
💙自家制布甸:自家制作的鸡蛋布甸,面头有层焦糖,布甸🍮好滑潺潺🫰🏿 仲两块软糯的黄豆蕨饼,甜而不腻🤟🏾

回头: Yesyesyes,每一道菜都食到师博既心机,可以慢慢坐,慢慢享受美食✨🫧🍻🥂🍸🥃🍹仲值得一赞嘅系呢度嘅服务好好,建议大家黎既话book 枱先因为位唔同,我个日都有好多日本人黎食🤭🫶🏼我一位先咁岩有位乍🤟🏾