2023-11-13
最近上网都会睇到日本人气甜品法国千层酥不停洗版,想试咗好耐,朋友讲开先知原来佢喺世贸都开咗间舖,二话不说要去朝圣下先🙏。 法式千层酥都有成6款,仲有一款系迷你法式千层酥杂锦盒,咩味都有,其实呢款都好想试,不过如果要打卡就梗系拣个大㗎啦。我哋拣咗个红莓开心果,望落好吸引呀,金黄色嘅酥皮,一切落去已经感觉其酥脆,打开第一层酥皮系开水果忌廉同埋覆盆子酱,仲有开心果碎,不过啲开心果忌廉酱好快溶,影完相打完卡已经溶晒了。 巴斯克蛋糕🧀近年大热,呢度个份量细细个,啱晒想食芝士蛋糕但又怕太腻嘅朋友。芝士表面呈焦糖色,口感香滑软熟,带有淡淡焦香。 日式培茶蛋糕🍰:培茶粉带烘烤风味,香气味道浓郁,一点也不会苦涩。 薄脆焦糖鲜奶咖啡☕️:香浓嘅奶香味,表面有一层焦糖薄脆。 冻草莓欧蕾有香浓嘅奶味,阵阵士多啤梨香🍓。
薄脆焦糖鲜奶咖啡☕️:香浓嘅奶香味,表面有一层焦糖薄脆。
冻草莓欧蕾有香浓嘅奶味,阵阵士多啤梨香🍓。