📍 东京チカラめし (旺角)旺角奶路臣街17号The Forest 地下G8号舖———————————————日本人气连锁元祖牛肉饭🤩✨ @chikarameshihongkong 仲记得啱啱开店𠮶阵人龙排到劲长,𠮶时望见条龙都却步,今次终于有机会来试一次啦!!铁板野菜烧豚肉定食(💰: 70 hkd) 定食配咗白饭、味噌汤同沙律,份量好足唔怕食唔饱😆 豚肉肉质较有咬口,铁板上菜热辣辣超正🔥 椰菜爽脆,中和番香浓嘅肉味,而日本米饭口感都几唔错,煮得好软熟又唔会过冧,加埋个甜甜地嘅酱汁捞饭一流~烧牛肉丼 (配温泉蛋) (中)(💰: 58 hkd) 牛肉烧到好香 ,而且牛肉丼饭系用日本珍珠米,粒粒都好有咬口;唯一系酱汁比例有啲少,食到一半会少少干😛 不过我哋加咗温泉蛋,加埋落啲饭一齐食即刻加番几分💕加配小食:唐扬炸鸡(💰: 18 hkd) 炸鸡有3件,即叫即炸,鸡肉嫩滑多汁,下次嚟一定会encore🤭加配小食:饺子(💰: 18 hkd) 饺子馅料唔算多,皮亦略嫌厚咗少少,如果可以煎得脆口啲会更好~整体评分 (6个🐽为满分)味道:🐽🐽🐽🐽抵食:🐽🐽🐽🐽🐽环境:🐽🐽🐽🐽服务:🐽🐽🐽🐽
📍 东京チカラめし (旺角)
旺角奶路臣街17号The Forest 地下G8号舖
———————————————

铁板野菜烧豚肉定食
(💰: 70 hkd)
铁板野菜烧豚肉定食

烧牛肉丼 (配温泉蛋) (中)
(💰: 58 hkd)
烧牛肉丼

加配小食:唐扬炸鸡
(💰: 18 hkd)

加配小食:饺子
(💰: 18 hkd)

整体评分 (6个🐽为满分)
味道:🐽🐽🐽🐽
抵食:🐽🐽🐽🐽🐽