2017-12-03
位于金马伦道衣间新开嘅雪糕店,正正系地铁站B2出口行前少少右方就系啦依间系零食物语旗下嘅雪糕店(雪糕物语)今日开业即刻过嚟试一试,吸引我来系因为佢有来自日本Cremia 原味软雪糕,仲有其他唔同味道嘅雪糕的确想试吓佢同日本的味道有冇分别门面相当大、非常广阔,就系因为佢系零食物语旗下,所以里面都有好几个位置都有摆设零食出售!而门口都有另一个位置卖日本熟食出乎意料之外竟然今日第一日开业冇乜人排队,可能未有咁多人知道,我哋率先试头一浸Cremia 原味软雪糕 $38其实价钱真系好平,响日本都要550円,换算返其实差不多价钱讲到味道:非常非常浓郁嘅牛乳味,个人觉得都不错,但可能抗拒奶味太重嘅人就不太适合了!讲到质地:食落不是感到好滑,同一般软雪糕口感差不多,同埋极度快漏,系咁滴明显冇日本的咁实净,虽然都系Cremia一模一样嘅软雪糕,但都系原产地日本出色好多,明显系有分别!讲到卖相:同日本的一模一样,扭纹条状都好相似!
而门口都有另一个位置卖日本熟食
Cremia 原味软雪糕 $38
其实价钱真系好平,响日本都要550円,换算返其实差不多价钱
讲到卖相:同日本的一模一样,扭纹条状都好相似!