2023-06-10
呢间日本人气pancake店去日本都食过几次,系香港就真系第一次食,原来香港口味多过日本🤔🤔同朋友系pancake爱好者,食完晚饭突登行去k11 试试佢😋😋星期五晚8点去到好少人完全唔洗等位,唔通人气已过?🤔点左一个原味pancake $94,一个宇治抹茶pancake$123。因为佢用纸碟装住d pancake,所以感觉上好似企系街食个种外卖店,有点儿扣分。🤨🤨味道方面都同日本差唔多,都系好好味,比较钟意抹茶pancake上面既 cream,味道好似芝士奶盖咁👍👍另外加左$38叫左matcha latte,佢入面有埋珍珠(木薯),杯野饮觉得甜左少少,d珍珠几有咬口,口感都几好,食左几粒已经好饱🫣整体黎讲都唔错,不过黎到香港就真系贵左少少,我都系留反去日本食啦🤗🤗🤗