2020-07-03
呢间拉面店听过好多人推介🤓决定试试去😋🔖鲭鱼汤香菇野菜海虾拉面💰108拉面嘅汤底系用鲭鱼熬制,味道鲜甜~同时亦加入咗少少辣酱,所以食落去会带有微辣🌶拉面仲配上大量嘅香菇野菜,够哂健康😆最吸引嘅当然系果3大只海虾啦🦐虾肉爽口弹牙,加上系用酒浸制过,所以仲会带有阵阵嘅酒香味🤤💫推荐指数: 8/10🔖Ramen Cubism超级白汤 (小)💰88呢款拉面几乎每枱都嗌,一试就发现原来真系好好味🤩汤底系用咗米鸭,有机鸡同昆布熬制,饮落去醇厚浓郁😍仲带有微微嘅胡椒味添😋拉面够弹牙,挂汤力💯最值得一赞嘅系低温慢煮嘅日式叉烧🐷油脂分布均匀,有入口即融嘅感觉🥰要试啊🙌🏼💫推荐指数: 9/10🔖面豉香葱黑豚腩肉💰38薄切嘅腩肉,配埋香浓嘅面豉酱,味道唔错🤓连埋香葱一齐食仲可以降低腩肉嘅油腻感😋如果可以做到一层肥膏一层肉一层肥膏一层肉就会更加好啦🤪💫推荐指数: 7.5/10🔖自家制蕃薯脆波波💰38热辣辣即叫即炸嘅蕃薯脆波波🍠外面脆卜卜,里面就包住软绵绵嘅蕃薯蓉同少少嘅蕃薯粒添😋口感🆙面头仲晒咗啲糖霜添,当甜品食就啱哂啦😚💫推荐指数: 10/10
🔖鲭鱼汤香菇野菜海虾拉面
💰108
💫推荐指数: 8/10
🔖Ramen Cubism超级白汤 (小)
💰88
💫推荐指数: 9/10