2024-08-09
有冇人同我一样好钟意食蕨饼㗎?😋日本名物「镰仓蕨饼」嚟到屯门喇!早排喺屯门市广场见到 甘味处镰仓新开业大排长龙已经捕住👀最近终于有机会带囡囡去探店喇😍店舖装潢日系风格🎎配埋美食就好似去左日本咁坐低叹美食 、影相打卡超靓🫶🏻必食‼️蕨饼(抹茶味🍵/原味)一打开盒 就闻到好香黄豆粉味💓加d黑蜜 ~ 马上起筷!😋黄豆粉烘焙过之后香气劲浓,口感入口即融,甜度恰到好处,淡淡豆香令人回味无穷,回甘绵长~小心食到停唔到口🤭宇治金时刨冰🍵🍨劲有份量😱一上台真系呆左!成座山咁高~配料仲要劲足👍🏻有蕨饼、白玉同日本蜜红豆冰丝刨得好薄,口感软绵,抹茶味够,同配料一齐食大满足😋一场黎到,点都要试埋佢d靓靓特式饮品啦🍸草莓牛奶蕨饼特饮🍓 草莓味道浓郁得嚟唔会过于甜腻、好有奶香味,酸酸甜甜囡囡好钟意😋浅川园抹茶蕨饼特饮🍵系妈妈钟意既味道~有抹茶既甘苦味😋配埋杯底既微甜既蕨饼、有层次得黎又冇甜腻感,一次过满足蕨饼同抹茶控嘅我!
日本名物「镰仓蕨饼」嚟到屯门喇!
店舖装潢日系风格🎎配埋美食就好似去左日本咁
坐低叹美食 、影相打卡超靓🫶🏻
必食‼️蕨饼(抹茶味🍵/原味)
宇治金时刨冰🍵🍨
冰丝刨得好薄,口感软绵,抹茶味够,同配料一齐食大满足😋
一场黎到,点都要试埋佢d靓靓特式饮品啦🍸
草莓牛奶蕨饼特饮🍓
浅川园抹茶蕨饼特饮🍵