📍日本和牛烧肉放题「牛太」登录屯门锦荟坊极正!回味无穷评分⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/ 5 分星期日带BB去屯门影圣诞树,出街见到和牛烧肉「牛太」居然喺锦荟坊开咗分店!我地就喺门口等佢12pm开门,所以有位,好彩呀,因为呢间通常都要排队。「牛太」之前我地喺荃湾食过好多次,次次都觉得劲正!估唔到屯门呢间系升级版,因为佢出面仲有自助餐,前菜、沙律、炸物、热食、甜品、饮品汽水任拎,特别一赞个炸鸡真系好好食,真系有去日本嘅感觉,外脆入面嫩滑又爆汁,仲要热辣辣,忍唔住拎咗2 round呀!「牛太」提供四款不同价位的烧肉放题套餐,最平$351,有120分钟任食,包括日本产黑毛和牛各部位、海鲜、烧野菜!想讲呢到真系好抵食,有超多款珍贵罕有黑毛和牛部位,例如极上霜降薄切肉眼芯寿喜烧,系肉眼内最柔软滑嫩𠮶part,肉质口感柔软!油花好靓,搭配黑松露烧汁更添惹味。佢仲有个和牛寿司,可以生食,亦可以轻微烤几秒再食,两样都超级正呀!!另外仲有特上牛脊肉、上级牛肋肉、薄切牛舌及牛肠等部位,搭配唔同酱汁同味,例如黑松露月见烧汁、壶渍果味烧汁、萝卜蓉柚子醋、酱油渍蒜片等,可以同一旧和牛试晒唔同口味,真系几重享受呀!!!!!店员服务
📍日本和牛烧肉放题「牛太」登录屯门锦荟坊
极正!回味无穷
评分⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/ 5 分

超正炸鸡

和牛寿司

店员服务态度超nice,送食物都会介绍和牛嘅部位,而且仲会介绍唔同食法添,例如生蛋拌饭,喺一碗热腾腾北海道白米饭上打上日本生鸡蛋去食,老公试咗真系好正,而我就用嚟日本生鸡蛋配和牛点上烧汁包紫菜食!简直是完美组合。

最后试埋个雪糕就满足啦,牛奶雪糕好香滑,而芒果雪糕就比较似冰沙咁,用嚟清一清味蕾就最适合。饮品方面,我大爱桂花乌龙,茶味浓郁配上淡淡桂花香,一绝!
桂花乌龙茶

日本黒毛和牛焼肉 牛太

牛太 (屯门锦荟坊)
地址:屯门屯隆街1号锦荟坊3楼338-343号舖
电话:2425 0838