2024-12-14
周末又去铜锣湾行街 今次㨂咗朋友介绍嘅高质楼上铺食日本和牛烧肉😍 佢话餐厅周不时有promo 好多款拼盘set人均除开around $300就食到和牛 啲肉肉又高质 CP值几高😙 仲有晚市8:30后优惠时段大割引 小资族最爱呀😚 当晚被安排咗坐卡位 每估卡位有两个炉 约埋一大埋朋友嚟食都得 唔惊要烧排队好耐🤣-🐮日本A4和牛特选肩胛90g $158牛牛油花分布均匀😛 质感好软嫩 烧到微焦之后 入口充满油香呀😍 好幸福呀😚-😜特级厚牛舌 $92牛舌一如其名系超厚切 所以烧起时 外层焦香入口感弹牙软嫩 层次好丰富😆 本身有用少少盐提味 正呀🥰-🐷西班牙橡果黑毛猪腩厚切佐生菜 $88黑毛猪腩肉质幼嫩 厚切食到啖啖肉之余 仲做到外脆内软嘅口感😙 搭配生菜一齐食 可以中和油腻感-🐚牛油盐蒜元贝 $58/2只另外我地都叫咗元贝 元贝size都大只 加上大量牛油同蒜香呢个无敌组合 好够味 一面烧都已经闻到牛油蒜香😛-🍚殿堂玉子饭 $38饭加上特制烧肉汁同紫菜 好香口 加上大大只蛋黄 捞匀一齐食更加滑顺🍳-🍜明太子捞乌冬伴月见 $48乌冬口感Q弹 仲有明太子同蛋黄 味道丰富食落滑捋捋 唔错😗-另外钟意
🐮日本A4和牛特选肩胛90g $158
😜特级厚牛舌 $92
🐷西班牙橡果黑毛猪腩厚切佐生菜 $88
🐚牛油盐蒜元贝 $58/2只
🍚殿堂玉子饭 $38
🍜明太子捞乌冬伴月见 $48
乌冬口感Q弹 仲有明太子同蛋黄 味道丰富食落滑捋捋 唔错😗
另外钟意饮酒嘅朋友 可以留意埋餐厅嘅promo 宜家清酒仲有全日七五折同冲绳生啤买一送一添呀😝
📍烧肉の殿堂 (铜锣湾)
铜锣湾骆克道459-461号The L. Square 9楼