最近好多朋友会po呢个igable嘅汉堡扒饭,见到咁鬼靓又想回味一下日式汉堡就过黎试试佢虽则系喺工厂大厦里面,但个室内装修,无论系灯光、台台凳凳摆位,都令人感觉好舒服秘制汉堡汁手打和牛汉堡扒丼饭第一啖入口会觉得个汁味道好似有啲咸,dap真啲又唔系好咸,系温和嘅咸味,汉堡扒个top有wasabi酸瓜,即系平时嘅腌制小黄瓜打碎再捞wasabi做成酱汁,唔会食到wasabi冲击嘅味道,反而有较多嘅酸味;微微嘅辣味!汉堡扒本身好香牛味,洋葱份量应该唔多,一啖食晒所有element口感好丰富,但个人喜好黎讲觉得酸瓜系开胃前菜,我比较钟意汉堡扒配汉堡汁同饭日式牛肉薯饼做到好绵密,薯饼本身炸完无咩油系底,但外脆内软味道上有微微甜味,好好食芝麻鸡翼面头会有七味粉,所以有少少辣,好脆,肉质嫩白味噌汁手打芝士安格斯汉堡扒丼见有个咁特别嘅酱汁就必定要试下味噌唔会太咸,系温和嘅味噌味,食完唔会口渴,正常跟个汁都唔会想食晒,但今次叫左多汁都清盘,安格斯嘅肉味比较明显,而芝士会带少少酸味,应该系俾芥辣酸瓜影响左,个人觉得无芝士𠮶款好味啲!

秘制汉堡汁手打和牛汉堡扒丼饭
手打和牛汉堡扒丼饭

日式牛肉薯饼

做到好绵密,薯饼本身炸完无咩油系底,但外脆内软
味道上有微微甜味,好好食

芝麻鸡翼

面头会有七味粉,所以有少少辣,好脆,肉质嫩

白味噌汁手打芝士安格斯汉堡扒丼
手打芝士安格斯汉堡扒丼