2021-04-08
朋友想食火锅,我又想食刺身,最后大家倾唔掂数,一于揾一间又有得食火锅又有得食刺身寿司嘅放题-缘聚鲜锅。我哋拣咗特浓沙嗲汤底,坐低就可以用QR code点餐,点餐表入边主要都系肉类海鲜类同埋一啲要加钱享用嘅食物,另外亦都可以行出去自己夹其他火锅料。特级牛肩胛一定要食,牛味浓,又滑。呢度可以拣嘅海鲜都有唔少,沙白,扇贝,蚝都可以仼叫。出边可以拎嘅有丸类,蔬菜类,同粉面。值得一提嘅系粉面选择非常多亦都有好多平时比较少见到嘅例如日本素面日本葛丝同近期好Hit嘅台湾鸡丝面另外出边仲有小食区,沙律区,甜品区,饮品区。饮品选择非常之多,连我减肥中营养师推介嘅纤解茶都有,食完饮番盒罪恶咁都冇咁大。。哈哈😄甜品有雪糕机🍦,正呀。不过可惜系而家疫情暂停咗朱古力喷泉。争啲留咗我最钟意嘅日本美食区,除咗寿司之外刺身都系任食,三文鱼,吞拿鱼,油金鱼,希灵鱼,带子,荣螺片,赤虾。。都有咁多款可以拣。刺身厚切新鲜,质素唔错
另外出边仲有小食区,沙律区, 甜品区,饮品区。
甜品有雪糕机🍦,正呀。不过可惜系而家疫情暂停咗朱古力喷泉。