2021-11-03
上次同朋友已经食过一次,好食到忍唔住再拣多一次食☺️今次好醒1800就去到,所以位都唔洗等直接入得去👍🏻一坐底就即刻上左份枝豆,再配上少少盐,食落口咸咸地又冇咁单调。今次叫左「照烧软骨鸡汉堡 」定食,定食包埋日式茶碗蒸,沙律,渍物,三点前菜,椀物,迷你乌冬,白饭,自家制甜品。。茶碗蒸入面系蟹肉,再配上一只小小既蟹钳,食落口又鲜甜又滑。。沙律就唔太惊喜,因为都系普通既沙律菜加少少醋,唔算太特别。。三点前菜今次就有帆立贝,胡麻酱无花果,木鱼丝蛋饼,完全系日式家庭风既味道。三个前菜味道适中,唔会太咸/太淡。。椀物系昆布蚬肉汤,味道咸淡适中,唔会好似其他日式面豉汤咁咸到肾亏,饮完又唔会成晚好口渴。。呢个set 好岩有选择困难症既人,又有乌冬又有饭,唔洗谂要饭定乌冬好。男仔食都唔怕唔够饱,因为白饭系可以任添,包你可以食到饱☺️☺️☺️。到主角照烧软骨鸡汉堡😋果然不出我所料,入面有好多软骨粒粒,淋得黎又好有口感,块汉堡仲有啲厚度,绝对唔系得层纸咁薄个啲,配埋面头既照烧汁,送饭真系一流!。甜品系自家制既黑芝麻奶冻,奶冻同芝麻酱唔系混埋一齐整,而系奶冻上面淋左层浓浓既芝麻酱,浓得黎又唔会遮盖左奶冻既味道。连唔
。甜品系自家制既黑芝麻奶冻,奶冻同芝麻酱唔系混埋一齐整,而系奶冻上面淋左层浓浓既芝麻酱,浓得黎又唔会遮盖左奶冻既味道。连唔食芝麻既我都觉得好好食。😋😋😋
。成间铺服务态度都好好,就算同朋友食完坐系到倾下计,都唔会有压力逼我地走,仲不断帮我地加茶完全唔洗叫😚比钱个时仲问我地觉得野食点,有冇要改善既地方👍🏻仲同我地讲下星期会转menu,期待下次再试下其他新菜式!