日本小店的风格 日式独有的味道黑布街多野食就系人都知架啦!拉面来成日都会经过,间唔中都现人龙,今日朋友话想食拉面,所以就黎左呢间。睇到呢间都相当多人食,十分受欢迎。佢d饮品好特别,但我今之简左苹果梳打,超好饮⋯⋯⋯一支唔够想饮两支!我一直系黑蒜既粉丝,几乎去到任何一间拉面面会叫黑蒜汤底,呢度个汤底饮得出系自己煲出黎,因味精味唔重,食完唔会要系咁饮水,同埋唔会成口味,所以我估可能呢个就系人地讲既唔够浓味既原因,但对于我黎讲,已经岩岩好,最重要系自己煲,唔系味精汤。味道我觉得系浓郁,因为点单时有得选择淡、一般、浓,咩都有得简,跟返日本既拉面文化!叉烧系抵赞,入味又够林,唔似其他又硬又鞋又冇味。朋友就食左白松露,好新颖既味道,清清地,饮埋个汤都仲得呢个饺子睇落好饮炸到干左少少,点知系一。D。都。唔。干超好食,咬落去好多肉汁,细细只,最后全部拉面同饺子食哂,好满足,同埋系对厨师既一个尊重
日本小店的风格 日式独有的味道

我一直系黑蒜既粉丝

叉烧系抵赞,入味又够林,唔似其他又硬又鞋又冇味。

朋友就食左白松露,好新颖既味道,清清地,饮埋个汤都仲得

呢个饺子睇落好饮炸到干左少少,点知系一。D。都。唔。干
  • 熊本黑蒜油豚骨汤面
  • 白松露豚骨汤面