2023-08-01 50 浏览
渔钏我前阵子去咗渔钏试食,真系好满足啊!佢哋嘅极尚四色刺身丼好正,入面有新鲜嘅海虾、带子、三文鱼角同埋吞拿鱼蓉,每一款都好新鲜好鲜甜,都系我钟意嘅生鱼片啊。饭粒又够香口够软身,同啲生鱼片完全融合喇!海虾天妇罗配稻庭乌冬亦都好好味,炸得好脆好香,个虾好大只,仲系新鲜嘅啊!面条亦都好弹牙,配埋啲酱汁,真系好开胃啊!不过,我最钟意嘅就系佢哋嘅鳗鱼柳川锅啦!鳗鱼肉质好鲜嫩,又系肥美嘅,配埋啲汤底同埋日本蛋盖,味道更加丰富,真系好好味啊!而且个汤底又唔会太浓,啲菜同埋鳗鱼味道都好平衡,食落好舒服,又有啲暖暖嘅感觉。饭食得咁多,最后都要饮杯茶同啲甜点啦。我试咗佢哋嘅日本白桃梳打同绿茶蕨饼,两样都好特别好味,同埋好清新,啱啱好啖。真系一个好好嘅结尾啊!总括而言,渔钏嘅食物质素真系好高,服务都好好,环境又舒服,真系一个好好嘅日式餐厅啊!大家有机会一定要嚟试下啊!
渔钏