2017-05-28
好耐冇嚟, 但我记很上一次嚟煮面师傅同待应小姐都系日本人。一坐低, 闻到嘅唔系拉面味, 而系厕所捞清洁剂嘅味道, 煮面师传应该系香港青年, 冇戴头巾, 枱面唔系冰水, 戡水个樽旧得嚟带点油积, 你望到已经唔会想斟嚟饮, 成间铺, 我都唔知佢系日久失修定真系唔干净, 望到边位好多积, 连木枱都觉得lup lup的。面嚟到, 个汤唔系以前嘅味, 我唔会话佢唔好食, 但完全唔系以前𠮶回事。依家嘅魂, 已经冇咗佢本来嘅灵魂。我埋单后, 待应小姐叫煮面师傅拎盒寿司出嚟喺bar枱一齐食。我见到是有点O咀的, 主观地觉得, 如果仍是日本人打理, 就算要食, 亦不会如此旁若无人, 又或者应该话, 以前系好生意到佢地根本唔会有空档食。有冇人知日本师傅去咗边? 景物依旧, 人面全非, 香港又少一间有质素的拉面店。
依家嘅魂, 已经冇咗佢本来嘅灵魂。