2019-01-14
HAPPY FRIYAY! 嚟到Peak Season, 返工真系好难先挨到礼拜五星期五晚真系要去队啤Relax畅饮一下!身为一个日本控,饮啤酒都系钟情日本手工啤酒!COEDO的啤酒,喺世界啤酒大赛上获奖无数,配哩串烧,我个啤酒肚都肥得有价值睇睇Menu,每款手工啤酒都有不同特色都想试,咁Beer Platter 就系最佳嘅选择!一次过可以试晒六款COEDO 啤酒,包括瑠璃(Ruri), 白(Shiro), 毬花(Marihana), 红赤(Beniaka), 伽罗(Kyara), 漆黒(Shikkoku),各有不同特性,搭配不同肉类也是一门学问。Kushiyaki (6 pcs) x COEDO Beer Platter (ビールと串焼きのマッチング) - 有鸭胸、大葱鸡肉、冬菇、牛脷、猪颈肉、小茴香羊肉。冇谂过Beer Pairing都可以玩得咁出神入化。甘苦啤酒,辛苦工作,相映成趣。吃罢美食,又再奋斗,人生先算活得有意义