平时喺尖沙咀食嘢经过平成二十二都见到好多人食,呢一放工就即刻冲过去,大约六点九到,唔使等位,入面都仲未坐满。自己本身未食过呢间,但听同事讲呢度嘅刺身好新鲜,所以系充满期待感去食。因为我哋得两个人,所以只有一张二人枱比我地,枱面有啲细放唔到太多野,所以唯有分批叫,费事都是堆到枱面都系嘢食。见到佢都有好多选择,以刺身来讲,见到佢有马刀贝,喺其他地方我都未食过,而天妇罗嘅选择仲多,有软壳蟹甜粟米秋葵天妇罗,觉得几新奇特别。佢饮品甜品雪糕都有好多款式,而且数量多,唔使惊冇。既然呢度刺身出名新鲜,咁当然第一时间就要叫左先啦,刺身全部都系厚切, 三文鱼系用三文鱼腩,所以好肥美。 佢写明有特大甘海老, 咁当然就要叫泥试吓啦, 佢原只连壳送上,当然佢已经剔咗条虾肠, 所以可以放心咁食,只虾有成只手掌咁长, 啲肉好透明仲好鲜甜。马刀贝好爽口弹牙,因为之前未食过,所以冇得对比,不过都好食。油甘鱼真系好鲜甜,而且肉质好透明,见到鱼肉嘅纹路。带子非常大粒同好厚肉,好新鲜。另外海胆都好好食,自己本身海胆冇兴趣,谂住试一啖就唔会食架啦,点知一食落去,不得了啦,高质素嘅海胆系真系会食到鲜甜,以前食过净系觉得腥,但系
佢饮品甜品雪糕都有好多款式,而且数量多,唔使惊冇。
油甘鱼真系好鲜甜,而且肉质好透明,见到鱼肉嘅纹路。
带子非常大粒同好厚肉,好新鲜。
另外海胆都好好食,自己本身海胆冇兴趣,谂住试一啖就唔会食架啦,点知一食落去,不得了啦,高质素嘅海胆系真系会食到鲜甜,以前食过净系觉得腥,但系呢度嘅海胆完全唔会。
香煎鹅肝
外面有层薄脆,有种酥炸嘅感,而且味道带甜,中和左鹅肝本身嘅油腻感,同埋四份一只手掌咁大,分开叫几次就唔洗惊太济,必食之选。
日式高汤素翅
个汤嘅都有好多素翅,食到最后都仲有,同埋唔会太稀太稠。
蒜片炒牛肋肉
日本枝豆
芝麻八爪鱼
芝麻豆腐
花之恋
呢度用厚切三文鱼,沙律比较平均,唔会抢走三文鱼嘅味道。
火炙三文鱼
笑得好平均,系侧面睇真系见到上半真系烧过,下半趁仲系生嘅。
芝士年糕好足料,但系怕会食滞,所以唔敢叫多。
甜粟米天妇罗几特别,之前未试过,甜甜地。
另外仲有软壳蟹天妇罗同埋日式炸豆腐。
餐厅入面永远都有工作人员系你附近,所以要落单嘅时候真系好方便,而且上菜速度都好快,所以千祈唔好一次过叫太多。
  • 香煎鹅肝