系韩国街附近有一间来自博多炉端烧,单看门面同店内装修相当雅致🎎,坐喺吧枱上更可以睇住师傅处理新鲜食材,更设有独立包厢私隐度相当高,可以同朋友坐低慢慢消遣一下,系唔错嘅选择🍻!/周边都排满酒柜,爱喝酒的朋友有福了😆,居酒屋所有食材都来自日本各地空运到港保证新鲜,而且店员服务殷勤超贴心🥰!/系师傅推荐下点咗几款日之万菜🥢⭕️福冈 筑前煮 $48⭕️小仓风 鲭鱼味噌煮 $48⭕️南瓜红豆煮 $38⭕️长芋 鱼肉沙律 $48⭕️博多 海带蒟堇蒻条 $48⭕️胡麻芝士豆腐 $48⭕️持田农园 芥屋 冷蕃茄 $78因为正宗日本师傅处理,所以味道相当贴近当地,筑前煮食落真系有几分似喺日本餐厅食过嘅味道,系家乡嘅感觉啊🤩!一系列嘅菜式相当精致,每样食物都系选用最新鲜嘅食材烹调,蕃茄亦系三至四月份最当做嘅季节,食落口果然鲜甜多汁与别不同!/主菜🥢⭕️福冈 唐泊 惠比须烧牡厉 $70烧蚝由日本直送,新鲜嘅海水味加点柠檬汁绝配🌊-⭕️鲽鱼一夜干 $78一夜干烧得超香脆身,食落咸香鲜味!-⭕️北海道 烧薯仔 $48⭕️烧白粟米 $48日本粟米香甜可口🌽,薯仔外皮烧得脆香🥔,师傅烧得相当均匀唔会干柴柴!-⭕️鹿儿岛 极上和牛牛舌 $1

系师傅推荐下点咗几款日之万菜🥢

⭕️胡麻芝士豆腐 $48
⭕️持田农园 芥屋 冷蕃茄 $78
主菜🥢
⭕️福冈 唐泊 惠比须烧牡厉 $70

烧蚝由日本直送,新鲜嘅海水味加
点柠檬汁绝配🌊
⭕️鲽鱼一夜干 $78

一夜干烧得超香脆身,食落咸香鲜味!
⭕️北海道 烧薯仔 $48

⭕️烧白粟米 $48

⭕️鹿儿岛 极上和牛牛舌 $198

呢个简直系我最爱😍,牛舌鲜嫩肉汁刚好锁住,火候控制得相当好,必叫呀!
⭕️芝士烧饭团 $38
⭕️辛味噌烧饭团 $38

两个饭团外层焦脆,钟意食饭焦会爱上🤣,辛味噌辣度绝不能忽视,加上紫菜每口都脆卜卜!
甜品🥢

⭕️天神布甸 $48
焦糖布甸蛋味香浓加上海盐同柠檬🍋,味道提升不少!
⭕️星野村布甸 $48
由福罔出产嘅抹茶制成🍵,每啖都食到茶味甘香,超浓郁!
当日座位都相当full,要吃的记住打去订位啦😜!