九龙城(即宋皇台站)一带系食泰国菜嘅集中地。但系竟然有一间装修很有格调嘅日式和风料理餐厅响度。今日放假就去试试。店内暗黄灯光,店内外装修都很有日本怀旧年代嘅特色。墙上挂着的旧式木盒时钟,木枱椅,怀旧式电话摆设等等,都凝造到𠮶种怀旧风。很多细心布置嘅角落。海鳗茶渍饭,日本子姜,绿茶高汤 $138 食物上枱时,店员把绿茶高汤倒落个鳗鱼茶渍饭度一齐食。鳗鱼茶渍饭食落香口肥美得嚟清清哋,又几夹。蟹膏蟹肉芝麻菜车厘茄扁意粉 $138 这个扁意粉拌著好多蟹膏蟹肉及蟹肉浓汤去煮成,充满好香浓嘅蟹味😋。我同朋友都好钟意食呢个扁意粉。觉得这碟扁意粉味道好丰富😍,好好味,钟意食蟹膏蟹肉嘅人不妨一试。Signature drinks :青空 $68由蓝橙糖浆加上柠檬水,杯面放上日本柚子雪葩制成。浅蓝色加上柚子雪葩球,卖相很美,好有夏天消暑解渴嘅感觉。酸甜解渴,柚子雪葩好正,好打卡吸睛。😍月光碟 $58深紫色的特饮由泰国嘅蝶豆花,洋甘菊及柚子制成。杯面洒了数块玫瑰花瓣。酸甜冰凉特饮,卖相也是很精美。昭和布甸 $48 呢个signature甜品好多人推介,值得一试。焦糖布甸,甜甜哋蛋味好浓,卖相好正又好味,非常

海鳗茶渍饭,日本子姜,绿茶高汤 $138

蟹膏蟹肉芝麻菜车厘茄扁意粉 $138

Signature drinks :
青空 $68
由蓝橙糖浆加上柠檬水,杯面放上日本柚子雪葩制成。

月光碟 $58
深紫色的特饮由泰国嘅蝶豆花,洋甘菊及柚子制成。
杯面洒了数块玫瑰花瓣。酸甜冰凉特饮,卖相也是很精美。

昭和布甸 $48
呢个signature甜品好多人推介,值得一试。焦糖布甸,甜甜哋蛋味好浓,卖相好正又好味,非常之打卡吸睛🤩

而且小店,枱与枱之间都宽阔,坐得舒适,静静哋,适合拍拖或朋友聚会倾计。

总消费连加一 $495.00