2022-01-08 83 浏览
冇得去旅行但要食真正日本拉面都唔难,好似呢间连锁店就近喺朗豪坊,食个面当去下旅行都好~呢度豚骨汤底系必食,睇menu,话系用大量猪骨、鱼干、元贝、蔬菜熬制嘅汤底。食落好厚身所以好轻易咁挂到面,赤相传二刀沾汁面辣辣地,叉烧大大块又入味,面质爽滑弹牙,沾面食到汤底嘅浓郁又食到多啲面条味,同汤拉面完全唔同。牛肝菌鸡白汤沾汁面汤底系用鸡肋骨熬成,骨胶原比较丰富所以更加厚身但冇咁豚骨汤底咁浓肉味。呢个沾面嘅慢煮鸡肉非常之软嫩,鸡肉味重,沾面食落口感觉补充左骨胶原咁😆~田之最强系牛油果凯撒沙律,仲有一只温泉蛋,摆盘已经好靓,啲沙律蔬菜仲好新鲜,个沙律捞埋温泉蛋食perfect!黑鸟,其实系炸鸡配他他酱,个日式炸鸡外脆,肉质仲好鲜嫩;他他在味道有少少墨鱼汁味,感觉新鲜又特别~梅子青柠梳打同苹果汁两者都同喺日本饮嘅饮品好相似,但系两者来讲我比较钟意梅子青柠梳打,因为𠮶种梅子香慢慢渗出来嘅味道真系好fresh饮落好舒服。服务态度中上,坐卡位嘅话位置宽阔,不过可惜呢度繁忙时间用餐时间只有1小时呢~

赤相传二刀沾面

牛肝菌鸡白汤沾面