2022-08-22
这间日本餐厅,以日本火车做主题,坐喺卡位度,食住野食,FF自己喺日本火车上,体验都几特别。刚好餐厅做紧优惠活动,可以用半价优惠叫多款刺身和寿司。刺身,刚好我哋拣嘅款式都有4片,厚切、新鲜、肥美、鲜甜👍🏻.吞拿鱼赤身 — 不算好瘦,比较肥美.剑鱼腩 — 肥美、重鱼味.油甘鱼 — 颜色靓、鲜甜.三文鱼腩 — 相对其他是比较细片,但油脂好丰富寿司,海鲜料鲜甜,饭手握得扎实而口感系烟烟韧韧,黏住海鲜,正呀👍🏻 不过饭底真的比较多一啲,食几件巳经开始饱啦😅,以下是我嘅好食排名:.火炙左口鱼边 — 鱼身口感和涂上烧酱嘅味道好正.帆立贝 — 新鲜、大只.吞拿鱼 — 比较肥美.吉列炸生蚝 — 脆口、生蚝几多肉.火炙三文鱼腩 — 配葱花胡椒几好味.胡麻酱火炙三文鱼 — 配胡麻酱加分.七味火炙鳕场蟹棒 — 正常味道.火炙柚子胡椒帆立贝 — 柚子胡椒个味道怪怪哋.吉列炸虾 — 炸粉比较厚身军舰,海鲜料鲜甜,饭底适量,饭手握得扎实而口感系烟烟韧韧,只系紫菜比较快腍,建议一上枱要马上食.海胆 — 颜色偏暗黄,不过食落系鲜甜、美味的.香葱吞拿鱼腩碎 — 足料、够肥美,满足😋.三文鱼籽军舰 — 粒粒都脆卜卜小食,得
刚好餐厅做紧优惠活动,可以用半价优惠叫多款刺身和寿司。
刺身,刚好我哋拣嘅款式都有4片,厚切、新鲜、肥美、鲜甜👍🏻
.吞拿鱼赤身 — 不算好瘦,比较肥美
.剑鱼腩 — 肥美、重鱼味
.油甘鱼 — 颜色靓、鲜甜
.三文鱼腩 — 相对其他是比较细片,但油脂好丰富
.火炙左口鱼边 — 鱼身口感和涂上烧酱嘅味道好正
.帆立贝 — 新鲜、大只
.吞拿鱼 — 比较肥美
.吉列炸生蚝 — 脆口、生蚝几多肉
.火炙三文鱼腩 — 配葱花胡椒几好味
.胡麻酱火炙三文鱼 — 配胡麻酱加分
.七味火炙鳕场蟹棒 — 正常味道
.火炙柚子胡椒帆立贝 — 柚子胡椒个味道怪怪哋
.吉列炸虾 — 炸粉比较厚身
.海胆 — 颜色偏暗黄,不过食落系鲜甜、美味的
.香葱吞拿鱼腩碎 — 足料、够肥美,满足😋
.三文鱼籽军舰 — 粒粒都脆卜卜
小食,得一款
.八爪鱼小丸子 — 喜欢是一口大细,热辣辣令到上面啲鲣鱼干飘下飘下,好疗愈😌
饮品,没有半价优惠,几大杯和调味得几好饮。
抵赞系此店供应环保饮筒👍🏻
.巨峰梳打 — 酸酸甜甜又有气,见朋友饮得好爽快😄
.柚子玫瑰花蜜 — 搅匀咗个味道很好,好香花蜜的微甜和有柚皮丰富口感😋