2023-04-16
-🍽🍴🍽🍴🍽 🍴 🐟🐟🐟🐟🐟🍴 🍽🍴🍽🍴🍽-装修好有日本风格,大木门喺海光街上好易认得出,入到去灯光比较暗似日式居酒屋,虽然坐中间shared table 櫈仔唔太舒服,但整体感觉都唔错,放lunch 可以喺度放松下为自己叉个快电😙。🥢 麻酱呑拿鱼丼 🆗本身都有啲期待麻酱但食落冇咩味,唔讲都唔知有捞到酱,所以唔系太特别。呑拿鱼偏赤身,衬埋三文鱼子同蟹籽感觉几清新。🥢 海宝丼 🆗海宝丼有分3个level (并/上/ 特上), 上level 有真雪蟹,份量多到差唔到盖住哂成碗饭,值得一提系佢地嘅海鲜份量够多,唔会食到一半剩低哂d白饭冇𩠌👍。如果再想食得丰盛d, 特上level 贵$45蚊有甜虾同海胆🤩。🥢 炸鸡件 (会员换领) 🆗Download 海街丼app登记做会员,首次消费就会送炸鸡/啤酒😋。因为新鲜炸嘅所以等得有少少耐,炸粉有淡淡嘅柚子胡椒味,炸皮有少少厚,但鸡肉都大旧而且嫩,净系食鸡肉食到有酒味,好香口🤤。免费但都唔会hea 👍。📌配菜有碗透明状嘅醋啫喱😯,就咁食有d酸,店员推介捞饭食,果然有惊喜,本身饭底系热嘅白饭,有别于其他日本料理用嘅醋饭,所以捞埋啫喱嚟食好开胃,又可以自
🍽🍴🍽🍴🍽 🍴 🐟🐟🐟🐟🐟🍴 🍽🍴🍽🍴🍽
🥢 麻酱呑拿鱼丼 🆗
🥢 海宝丼 [上] 🆗
🥢 炸鸡件 (会员换领) 🆗
📌配菜有碗透明状嘅醋啫喱😯,就咁食有d酸,店员推介捞饭食,果然有惊喜,本身饭底系热嘅白饭,有别于其他日本料理用嘅醋饭,所以捞埋啫喱嚟食好开胃,又可以自己调节饭嘅酸度🤩。
📌不设订位所以weekday lunch time 好多人排队,天气热又晒排队会比较辛苦,不过turnover 都算快,上菜快而且食完后店员都好快执枱,所以12:45pm 到,二人枱等咗五分钟都入到!记住人齐先会安排入座~
🌟评价 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🌟
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7/10
环境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7/10
服务 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 6.5/10
性价比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 6.5/10
整体 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 6.75/10
🍽🍴🍽🍴🍽 🍴🐟🐟🐟🐟🐟🍴 🍽🍴🍽🍴🍽
🗺 海街丼 (海光街) (鲗鱼涌)
鲗鱼涌海光街7-9号龙景大厦地下6号舖
🗺 海街丼 (东港城) (将军澳)
将军澳重华路8号东港城1楼186号舖
🗺 海街丼 (E-Max 国际展贸中心) (九龙湾)
九龙湾展贸径1号E-Max 国际展贸中心B1楼B145号舖
🗺 海街丼 (北角汇) (北角)
北角渣华道123号北角汇二期地下G38号舖