2021-06-23
经过呢度,成日都想试呢间。通常啲蛋糕店,佢哋都会Sell佢哋嘅蛋糕,但系呢一度系苹果批,好特别,除咗苹果批之外原来仲有其他批,而我就试咗甜薯批,同一个清新嘅蛋糕。佢有苹果批, $33 ,都有甜薯批、朱古力批等嘅其他批, $35。仲有蛋糕,都系由日本空运直送过嚟,每件size唔大,作为甜品一份量都岩岩好。佢仲有一个五年保存期嘅蛋糕,都好想试呀。入面都有简单嘅位置可以坐同叉电。除咗蛋糕之外仲有咖啡㗎。佢仲有其他嘅set,不过我今次净系买蛋糕同批。(1)甜薯批, $35。你会见到佢嘅酥皮一层层松软脆口,最外围都系有啲糖粉,个皮其实有啲似蝴蝶酥,里面嘅甜番薯,系橙色薯,劲香甜。(2)香橙芝士蛋糕, $38 ,卖相非常吸引,外面嘅橙色皮薄薄地,里面系芝士慕丝嘅轻柔质感,重重嘅芝士忌廉味。食嘅时候,芝士部份好快就熔喺口入面,而你咀嚼嘅时候香橙片就会弥漫着果香,所以系一个清新嘅蛋糕啊。总括来讲,个批同蛋糕系好食嘅嘅,酥嘅份量大大嚿,蛋糕偏细,价钱包日本直送,所以偏贵,但一次半次嘅话,可以试吓。性价比我会畀7/10。
佢仲有一个五年保存期嘅蛋糕,都好想试呀。
入面都有简单嘅位置可以坐同叉电。
除咗蛋糕之外仲有咖啡㗎。
佢仲有其他嘅set,不过我今次净系买蛋糕同批。