2023-09-11 218 浏览
Nutshell价钱💲: $58/ $60(大概)好味程度😋: 4.4/5服务🍴: 3.7/5环境🗾: 4/5性价比🥢: 3.7/5回头率😚: 4/5-之前去长洲仲有一间cafe未介绍,就系纳舍nutshell啦!呢间位于码头行去沙滩个边个条路,基本上一定会经过,好容易揾到。木系简约的门面望落好似去左日本老宅咖啡店咁,影出来的相都好靓😚 不设预约服务,但店内位置都唔算好少,可以坐系窗边饮杯野睇下📖,chill~~~-✅✅Earl grey yuzu gateau. 底层的伯爵茶巴斯克芝士蛋糕茶味突出,佛手柑的味道好突出。呢个蛋糕层配以中间小小的朱古力层次,甜度刚刚好😋 🍫浓但唔甜腻。加上面头的乳酪层,令整体芝士味再浓啲。蛋糕中夹杂小小柚子的清香!-✅✅Matcha Latte. 用上小山园青岚的抹茶粉,渐层非常明显🍵 抹茶味道浓郁,饮到草青味,而后韵带回甘。呢个浓度对我来讲好适合,偏浓蛋唔苦。配以冰冻的牛奶,口感顺滑🥛只系都会隐约感受到抹茶粉的颗粒感。-蛋糕同饮品都唔错,食完开心🥳 来到长洲不妨一试佢哋各款茶类,例如煮茶,冷泡茶、气泡茶等。
Nutshell
价钱💲: $58/ $60(大概)
好味程度😋: 4.4/5
服务🍴: 3.7/5