2022-12-06 30 浏览
Lunch同同事两个人去了食日本菜,我地两个都系寿司迷,简左呢间附近既鮨政,又几唔错㖞👍👍😚😚蟹子沙律🥗真系畀佢吓亲,成个盘咁大份嘅蟹子沙律,青瓜丝好干身又爽脆做得唔错, 蟹籽,沙律酱,蟹柳全部捞匀,超满足油甘鱼寿司🍣油甘鱼都系我既最爱,因为呢到劲新鲜,而且好厚切,充满鱼油香,真系非常抵食!三文鱼子军舰🍣三文鱼籽咸度刚刚好,粒粒晶莹透亮,饱满圆润,见到都开胃🤭🤭三文鱼寿司🍣纹理好看,而且食落去层次分明,好厚肉,极度新鲜,唔算好浓郁,但有三文鱼清香👍👍鉄火卷🍣每个寿司卷面头都系新鲜鲜甜嘅拖吞拿鱼,细细件一啖食都几过口瘾😚😚海胆寿司🍣海胆寿司素来是我的至爱之一,不吃两件的话就对不起自己,海胆鲜甜,入口即化,我都沉醉在海胆的滋味中😋😋