2021-03-14
今日放假约左朋友去湾仔饮嘢,走个时经过利东街闻到好香焗酥饼既味道,即刻去揾下到底边间铺头,原来系呢间主打青森苹果批既饼店,有好野一定要买返屋企慢慢叹下门面简单但入面好宽阔,装修贴切日本风味,好似去左日本咁入到去见到两个蛋糕柜,左边系批款,右边系蛋糕款,全部都好吸引,每样都好想试于是我就决定拣一个批款同一件蛋糕试下既然苹果批系主打,唔使谂就拣左佢,其他几款批都好想食,下次经过我一定唔会放过佢蛋糕款都好多,最后拣左梳乎厘芝士蛋糕,我最爱既芝士味蛋糕价钱唔贵又靓,下次可以买生日蛋糕同朋友庆祝拣完店员帮我包装好,个盒都好靓,系日本式精致包装一返到屋企即开餐,苹果批个皮好酥脆好香好松化,味道无得弹,仲会见到批皮一层层咁,批皮真系好食到唔想停,配埋又甜又香又软既苹果肉,呑左系口入面都仲有个阵香味,点解我衣家先知有呢间好野苹果批太好食,唔够十分钟已经食晒,之后就食梳乎厘芝士蛋糕🍰,蛋糕松软幼滑唔黐牙,芝士味香浓又唔会腻,甜度适中,蛋糕都好有惊喜舖头仲有饮品卖,下次要试埋先得
门面简单但入面好宽阔,装修贴切日本风味,好似去左日本咁
蛋糕款都好多,最后拣左梳乎厘芝士蛋糕,我最爱既芝士味
蛋糕价钱唔贵又靓,下次可以买生日蛋糕同朋友庆祝
拣完店员帮我包装好,个盒都好靓,系日本式精致包装
舖头仲有饮品卖,下次要试埋先得