2022-03-31
依间日本过汪龙都嚟咗香港一段时间,一直都好想揾个时间去食~隔咗成年😂终于去咗食☺️💙京都胜牛三味套餐💙💵$228一个套餐包括咗可以refill嘅饭同面豉汤,一小碟沙律同少量渍物~依个set嘅三款牛包括有翼板、菲力两个部位再加上酱味薄牛~单论两款牛嘅部位嚟讲,好明显菲力系腍身啲,牛味又重啲,好食啲嘅~🥰翼板就比较有咬口少少,不过其实都唔错~酱味薄牛调味比较浓厚,有少少咸,但系又好惹味,一定要配饭食😋虽然全部都系吉列牛,但系又唔会觉得食到好热气😳炸嘅感觉唔算重,可能因为炸衣比较薄🤔亦都可能因为佢其实会俾大量椰菜丝你,解腻真系一流~值得一提嘅系佢有好多款酱料选择,有成9款😳可以依照个人喜好试,我就比较钟意点芥末+豉油☺️我觉得依个餐都唔错,可以一次过试晒三款牛,如果第一次嚟谂唔到食咩都可以试下依款~🧡霙花里脊猪排套餐🧡💵$148男朋友依排唔食牛,就叫咗个猪排套餐~味道都好唔错😳炸猪排好原肉好腍身,食到啖啖肉😋仲有一大条白萝卜蓉配住食,罪恶感大大降低😂唔错~P.s. 有加一服务费💕overall💕虽然定价唔算平,但系无论系食物质素、环境定服务都唔错~想食日本吉列牛可以一战~
💙京都胜牛三味套餐💙
💵$228