2024-02-07 992 浏览
香港真系好多日本话江龙嘅餐厅😃今次介绍系位于沙田新城市广场入面嘅其中一间日本大阪过江龙专食天妇罗嘅餐厅🍤😀============================天丼荞麦面定食 $148 (可转乌冬)因为我钟意食乌冬多过荞麦面,所以我转左热嘅汤乌冬🍜佢仲可以拣冷or热添定食入面已经有齐前菜、面豉汤、乌冬同埋饭🍚添😆呢个定食嘅天妇罗包括有:虎虾🍤、鱿鱼🦑、北海道舞茸菇、茄子🍆、南瓜🎃、法国边豆、日本鸡蛋🥚佢所有天妇罗个外层个炸浆唔会好厚,炸到好酥脆,唔会油淋淋😆😆虎虾仲要都几大只😁😁呢个定食我最钟意其实系天妇罗流心蛋🍳一咬开流晒啲黄落啲饭到,真系送饭一流👍呢个定食仲要有饭有乌冬,仲要有咁多件天妇罗,食完真系好饱🤤🤤============================至福天妇罗便当 $198另外我地仲叫左个便当🍱,呢个便当就净系得饭就冇面嘅,但佢多左啲刺身🍣,分别有吞拿鱼赤身、三文鱼同带子各两件天妇罗方面就有虎虾🍤、鱚鱼、鱿鱼🦑、北海道舞茸菇、鸡胸、芦笋😃另外仲有沙律🥗同埋面豉汤呢个便当贵啲,但就多左个鱚鱼同刺身,但就少左茄子🍆、南瓜🎃、法国边豆、日本鸡蛋🥚,我觉得如果一心想黎试天妇罗
香港真系好多日本话江龙嘅餐厅😃
============================
天丼荞麦面定食 $148 (可转乌冬)
天丼荞麦面定食

定食入面已经有齐前菜、面豉汤、乌冬同埋饭🍚添😆

============================
至福天妇罗便当 $198
至福天妇罗便当

呢个便当贵啲,但就多左个鱚鱼同刺身,但就少左茄子🍆、南瓜🎃、法国边豆、日本鸡蛋🥚,我觉得如果一心想黎试天妇罗我觉得食天丼荞麦面定食个个会好啲,唔洗拣咁贵😁刺身唔系太特别

总括黎讲,以呢个百几蚊呢个价钱食到日本过江龙嘅餐厅,仲要个餐有饭有面有前菜有汤,天妇罗仲要系好食,所以性价比都几高,可以再试😁
jan_foodie

天丼荞麦面定食