2023-03-25
📌 Pancake House HoiHoi (荃新天地) - 荃湾杨屋道1号荃新天地一楼117号舖🗓(25/3) 星期六 ⏰ 下午3:30点左右 💈特式:呢间梳乎厘班戟专门店系来自名古屋,但我觉得佢仲有少少夏威夷风格,佢地会不定时推介期间限定嘅特式食物。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:今次佢地期间限定系砰砰水果梳乎厘班戟,另外我仲叫左个夏威夷果仁忌廉梳乎厘班戟,仲有两杯饮品,而家等我同大家讲下🥞味道先。夏威夷果仁忌廉梳乎厘班戟 - 一份有两件梳乎厘班戟,配以忌廉同大量夏威夷果仁碎。个梳乎厘班戟质地好轻盈松软,但蛋味就有少少不足;个忌廉做得好软滑,食落有香味但又唔会好漏;夏威夷果仁碎好多好好味。不过呢份梳乎厘班戟卖紧$138就有少少贵。砰砰水果梳乎厘班戟 - 呢个系最近春季限定,梳乎厘班戟同忌廉就同夏威夷果仁个款差唔多,不过就转左配以大量生果,包括蜜柑/士多啤梨/奇异果/蓝莓/提子,上枱时会有块胶片围住大量轻盈嘅忌廉,一拉起就可以享用。呢份就卖紧$148,咁价钱上我当然都系觉得唔太值。☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛饮品 : 因为呢间始终都系食梳乎厘班戟为主嘅cafe,所以饮品种类都比
🗓(25/3) 星期六 ⏰ 下午3:30点左右
🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱
☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
饮品 : 因为呢间始终都系食梳乎厘班戟为主嘅cafe,所以饮品种类都比较多同有特色,饮品价钱就大约平均$50左右一杯,我地今次就叫左杯冷泡咖啡同抺茶沙冰。杯冷泡咖啡我就真系好唔钟意,因为佢系偏酸味重嘅咖啡;杯抺茶沙冰就唔错,不过都系正常水平。
🍽环境:餐厅环境就系正常cafe feel,整体都干净,整洁同舒适。当时太约系tea time,但都唔算多人亦静静地,感觉唔错,亦好有文青feel。
🤵🏻🤵🏻♀️🤵🏻♂️服务:员工服务好好,好温柔有礼,亦会提我今日有咩食物系无提供,落单后亦会同我覆返一次单以防落漏,提供服务同上菜/收碟速度都快。
💰💸价钱:叫左两份梳乎厘班戟同夹杯饮品,埋单大约$430蚊,我就觉得有点贵,虽然味道系唔错,但又未致于要卖到呢个价钱。
🐲💬总结:佢地嘅梳乎厘班戟系做得唔错,卖相/味道都好,不过价钱就有d唔太值,所以如果真系想食好食嘅梳乎厘班戟系可以去试下。
推荐指数:❤️❤️❤️❤️🤍
夏威夷果仁忌廉梳乎厘班戟