2023-03-28
餐厅主打熊仔温泉造型一人火锅$提供7款汤底选择,例如鲣鱼汤、担担面汤、寿喜烧汤、豆乳汤等等。火锅套餐自选肉类,包晒汤底、蔬菜篮同饭/乌冬~除咗火锅仲有熊仔造型嘅芭菲、吐司,特色小食等等美国安格斯牛小排火锅餐 $168美国牛颈脊火锅餐 $148首苜先当然要讲讲小熊汤底今外型非常工整不容易溶化,上面仲有块萝卜扮头巾台净系打卡都好开心,记得影晒相先开火炉!望住佢溶有啲唔舍得~汤底拣咗胶原蛋白浓鸡汤(白色熊)同期间限定麻辣汤(红啡色熊),可惜嘅系两款汤底味道都唔系好突出,有啲淡心麻辣𠮶本去到最后先好啲,鸡汤𠮶款由头到尾都食唔到咩味~配菜方面牛肉质素都 OK的,唔会太肥肉质都算滑身,但份量就唔系好多~反而蔬菜款式几豊富 沙乌冬虽然烟勒,但唔知点解放喺火锅之后令成个汤都变得好黏稠,感觉怪怪的路芒果芭菲 $88同样都有熊仔公仔,系一个黄色芒果冰〇配以芒果雪糕、啫喱、脆米同cream 等等,整体正常发挥冇乜特别,打卡用途为主
美国安格斯牛小排火锅餐 $168
美国牛颈脊火锅餐 $148