日本连锁快餐,Tokyo Chikara Meshi 主打牛肉丼饭,而家喺香港已经开到第三间分店啦!间唔时都会见到佢哋餐厅门口有条小小的人龙,不过话晒都系一间快餐店,所以通常都唔使队好耐! 餐厅一直都好受一般打工仔或者学生们欢迎,原因价钱实惠又饱肚$4~50就已经有大大份的饱肚烧牛肉当饭,只要加多$10就可以转做大size,咁就再加多十零蚊就可以转做定食套餐啦,仲会有埋前菜沙律和面豉汤,确实价钱相当亲民,重点系食物质素绝对唔会因为价钱而有影响,真的可以称得上系价廉物美啊!🔮铁板野菜烧牛肉定食  铁板上菜热辣辣分量超多啊,各样杂菜已被牛肉汁炒过,再摆上铁板上面,份外惹味,而主角烧牛肉,软腍腍有肉味,牛肉酱汁丰富送饭一流呀🔮烧牛肉定食   烧牛肉份量真的很多,铺满晒成个碗面,一个女仔食晒成个饭,超级饱肚,上面仲有一些菠菜,通常我会叫多汁,咁样会更加好送饭! 我推介可以加佢哋嘅温泉蛋,半生熟嘅蛋黄,好有蛋香,用嚟捞饭更加一流!🔮唐杨炸鸡   即叫即炸,上菜时,热辣辣又大大嚿,鸡腿肉嫩滑又Juicy,外脆内软,为番都系平均$6一件,真心抵呀!

🔮铁板野菜烧牛肉定食

🔮烧牛肉定食