相信喜欢食拉面既人对鬼金棒一啲都唔陌生,来自东京超人气过江龙,主打辣麻🌶既拉面店,一直都系嗜辣既我既至爱之一!餐厅拉面汤底将赤味噌混合「辣」及「麻」,分别有4种辣、麻程度可以拣,如果自认系极嗜辣嗜麻之人,可以考虑挑战佢既「鬼增」Level,辣味系以健力士世界纪录大全最辣既卡罗莱纳死神辣椒炮制🌶🌶🌶🌶🌶,包保食得过瘾!当然餐厅亦有照顾唔好辣之人,可以拣不辣不麻既味噌汤底。\ 🍜味玉辣麻味噌拉面($100) /- 厚切叉烧1枚 + 味玉1枚 + 玉米笋1条- 辣麻味共有25款组合可供选择嗜辣既我但又唔系神级食到好辣,就拣左个中辣中麻程度。上枱见到汤底浓稠,闻到阵阵香气♨️,上面有一层薄薄既油脂,正好可以锁住拉面嘅热度。味噌汤底味道浓郁,再加埋超香既辣麻味,啱晒重口味人士!!而粗身既面条,面质烟韧弹牙,可以挂到浓浓既汤,绝对系完美既组合!!🤤🤤拉面配有日式叉烧及味玉,🐷厚切既叉烧肥瘦层次分明,经过慢火炆煮极之软腍,而且劲入味,入口即化,难怪佢有一个系「增量叉烧」,岩晒食肉兽一族。而最后味玉🥚,都系用心制作,夹开佢d蛋汁即刻涌晒出黎,系正宗日式溏心蛋🥰每次食完鬼金棒既拉面都非常满足🤩🤩真系好岩我

\ 🍜味玉辣麻味噌拉面($100) /
- 厚切叉烧1枚 + 味玉1枚 + 玉米笋1条
- 辣麻味共有25款组合可供选择

味玉辣麻味噌拉面
每次食完鬼金棒既拉面都非常满足🤩🤩真系好岩我呢d嗜辣又极重口味人士。餐厅装潢走日本风,除左店面镇守大门既赤鬼👹,店内仲布满日式妖怪面具同埋鬼金棒吊饰👺,切合返餐厅名既鬼怪主题~值得一赞既系餐厅有提供围巾俾食客,咁就唔惊食拉面要就住就住怕弹到件衫。

唯一可以挑剔既就系餐厅以QR落单,无左去日本拉面店罗住张纸圈圈圈既感觉,但都好既够晒环保,亦都可以减少出错机会~

诚意推介俾钟意味噌汤底,又嗜麻嗜辣既人士!!
味玉辣麻味噌拉面