2022-11-13 59 浏览
📍 📍 📍 日本野(旺角)旺角西洋菜南街2A号 银城广场9楼👉 火灸碟鱼裙边海胆丼(随餐送面豉汤或沙律)💰$168😋😋😋😋/5性价比极高嘅鱼生丼,面层最抢眼嘅当然系大大啖又靓又鲜甜嘅海胆啦,平时叫四件海胆军舰都未必有咁嘅份量🥹然后铺喺底层系另一位主角,满满嘅碟鱼裙边火灸过后浓郁嘅鱼油香迫晒出嚟,入口暖暖甘甜嘅鱼香再慢慢渗出,回过神来成碗饭丼已经比我清晒🥹👉 石烧霜降吉列牛小扒定食(随餐可以拣 糖心蛋 或 温泉蛋+面鼓汤)💰$248😋😋😋😋/5薄薄嘅吉列外层竟然金黄而且唔油淋淋,见到已经急不及待要放上石炉,值得一提嘅系,相比平时普通嘅石版烧牛,呢个石炉同埋石板嘅火候非常温和,尤其系适合呢种高质有油花嘅牛,只需要每面轻轻一放十数秒,既能锁住肉汁同牛脂喺最佳嘅温度,令本身牛味嘅香浓提升到极致,另配上淡芥末、辣味蒜蓉和小碎盐分别三种调味,不过个人最喜欢佢随饭奉上嘅另一款秘制酱汁,同一时间淋落牛扒同饭上面,又或者将温泉蛋搅匀加入少量酱汁,逐件点嚟食再捞饭,会发现另一种层次嘅享受🥹豚肉大阪烧💰108😋😋😋😋/5一向对坊间嘅大阪烧都有些少要求,呢间嘅水准特别令我有惊喜,适量嘅木鱼碎、蛋黄酱同烧酱汁一
📍 📍 📍 日本野(旺角)
旺角西洋菜南街2A号 银城广场9楼

👉 火灸碟鱼裙边海胆丼(随餐送面豉汤或沙律)
💰$168

💰$248

豚肉大阪烧
💰108
😋😋😋😋/5
一向对坊间嘅大阪烧都有些少要求,呢间嘅水准特别令我有惊喜,适量嘅木鱼碎、蛋黄酱同烧酱汁一啲都唔会抢戏,面糊比例太多嘅话,容易令人有食滞嘅感觉,会辜负咗同台嘅其他美食🥹,而呢度嘅比例系可以用完美来形容,放入口每每咀嚼,都Keep住爽脆富有层次嘅口感,大大增强整餐饭嘅食欲,即刻战斗力up,长食长有😋

回头: yesYesyes!!!坐落于出旺角行街都一定会经过嘅西洋菜街,尤其适合行街行到攰,口淡淡想刺激下味蕾嘅人😜

#kermit食在旺角

#日本野 #日本餐厅 #日式刺身 #旺角