2021-03-10 1154 浏览
今日突然心血来潮想食居酒屋 即刻上网揾下 见到呢间既评语都唔错 就去试试佢呢间餐厅都离地铁站有一定既路程,地点有D偏僻但入面既环境的确几有日本FEEL,如果食完野行返出去就系心斋桥你话几好1️⃣ 原条成田酱炭火烧鳗鱼饭见到呢个几乎系必叫ITEM,钟情于鳗鱼既我地,点可以唔叫呢到上菜既速度都几快,叫左无几耐就已经上第一样野条鳗鱼大到系可以完完全全COVER哂成旧饭饭加埋D鳗鱼汁,本身都已经好天衣无缝。条鳗鱼好厚身同好肥美每食一啖都好满足。美中不足系无论条鳗鱼同个饭都唔够热,上枱个阵都只系微暖什至可以话系冻冻地如果可以热D,会更加好!2️⃣ 火灸左口鱼边寿司每一次食寿司,如果有既话都会一定点火灸左口鱼经过火灸之后,左口鱼边会变得更香,本身鱼边都好滑,所以一定要食呢到既火灸左口鱼略嫌逊色,无平时食到个种经火灸后既香气同埋滑溜感有D失望。如果系呢个质素,就完全唔值$483️⃣ 芝麻鸡翼100分 炸得好香脆,仲热辣辣。外皮好脆但系入面D肉仲好嫩同好JUICY钟意食鸡翼既一定要试4️⃣ 盐烧厚切特上牛舌又系另一出色之作,牛舌厚度岩岩好,咬落去有应有既口感同埋烧得岩岩好,唔会韧,加埋洒系面既黑椒粒同盐,好满足5️⃣ 芝
今日突然心血来潮想食居酒屋 即刻上网揾下
见到呢间既评语都唔错 就去试试佢
呢间餐厅都离地铁站有一定既路程,地点有D偏僻

1️⃣ 原条成田酱炭火烧鳗鱼饭
见到呢个几乎系必叫ITEM,钟情于鳗鱼既我地,点可以唔叫
呢到上菜既速度都几快,叫左无几耐就已经上第一样野
如果可以热D,会更加好!
原条成田酱炭火烧鳗鱼饭

2️⃣ 火灸左口鱼边寿司
每一次食寿司,如果有既话都会一定点火灸左口鱼
有D失望。如果系呢个质素,就完全唔值$48
火灸左口鱼边寿司

3️⃣ 芝麻鸡翼
钟意食鸡翼既一定要试
芝麻鸡翼

4️⃣ 盐烧厚切特上牛舌
又系另一出色之作,牛舌厚度岩岩好,咬落去有应有既口感
同埋烧得岩岩好,唔会韧,加埋洒系面既黑椒粒同盐,好满足
盐烧厚切特上牛舌

5️⃣ 芝士吉列海虎虾卷
整体上OK,但系唔知C FU系咪唔想D饭甘容易散,所以将D饭压得好实
所以食个阵个感觉同出面既寿司铺唔同
虾 系处理得唔错,因为摆左一段时间之后,只虾都仲系脆既
但并无话好惊艳
芝士吉列海虎虾卷

6️⃣ 脆炸软壳蟹反卷
基本上都同个吉列海虎虾卷差唔多,都系D饭压得稍为过实
影响左个口感,同埋D饭既"LIM"性太高
但加埋D蟹籽整体上都系OKAY既
脆炸软壳蟹反卷