2021-07-08 33 浏览
之前已经去过佢地油麻地分店,虽然上次比我嘅印象系啲牛好韧,系今次经过佢地淘大分店见到入面个个张枱都出哂烟又好想食下,决定比多次机会佢🤪🎫买餐程序:1️⃣系门口排队用自助售票机点餐再入内进食,成个feel好似置身于日本咁🏮🎏2️⃣临入去之前店主会帮你售票机点餐,可以系个阵问下店员按自己想要咩类型嘅肉而作推荐3️⃣入到去沙律、汤同饭系任食,唔洗怕唔够饱😋而且饭用左珍珠米👍🏻👍🏻🍚白饭仲比左啲饭素可以用黎𩠌饭😋就咁捞埋一齐已经可以直接食😋汤同沙律都有两款:🥣除左味僧汤仲有泡菜牛肉汤,饮落似罗宋汤但系又会辣辣地,仲有啲肉碎系入面🥗沙律有薯仔沙律同椰菜丝4️⃣到份扒准备好店员仲会直接拎埋过黎,唔洗怕自己拎会弹到🐮美国极级黑安格斯牛膈肌 200g $119一上菜个阵虽然表面睇落好似熟哂,但系之后一定要逐少逐少咁切返薄再慢慢烧先可以食,因为切开会发现入面系未熟,仲会出血水🩸超surprise,虽然未到好松软,但系唔会韧,而且冇筋!只系可能需要用多少少时间咀嚼,成旧牛食哂都冇问题👍🏿加上一到煎可以见到旧牛好juicy,食落都好有牛味,最后可以用每枱旁边嘅调味汁/盐落自己钟意嘅口味,令成旧牛嘅味道再升华🐮追加1++顶级

🎫买餐程序:
汤同沙律都有两款:
🥗沙律有薯仔沙律同椰菜丝
4️⃣到份扒准备好店员仲会直接拎埋过黎,唔洗怕自己拎会弹到

🐮美国极级黑安格斯牛膈肌 200g $119

🐮追加1++顶级韩牛 50g $65
🐮追加日本鹿儿岛A5和牛肉眼 $ 85
两个都好正!基本上每边烧一阵就食得😋两款表面都有好多油脂,望落个样已经几靓仔!对比起牛膈肌,呢两只牛肉质都非常松软,食落唔洗太用咀嚼太耐就可以食完,而且好juicy,有牛味亦有油香!超推荐😋

🐣鹿儿岛元气鸡 $99
呢个一上菜就要好小心,唔好影相影太耐,如果唔系个表面就会㶶左🔥
呢个系有啲失望,鸡扒黎讲未至于非常嫩滑

🌟如果食野好慢,食食下旧石唔热可以同店员讲声可以换过旧新既,咁就唔怕要赶住食或者生食🤪
💡之后发觉可以系OpenRice买定coupon会有折,但系记得要早几日买定❗️

经过今次我对呢间餐厅又改观,觉得又唔系我想像中咁差,可以再黎食,或者下次试下食lunch好似几抵😋系店入面食野好有日本feel,当去左短trip去日本食饭都得(自我催眠🤣)
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 1++顶级韩牛
  • 日本鹿儿岛A5和牛肉眼