2020-11-24
是夜黎到元朗既舍利鮨, 日本菜真系百吃不厌, 每个星期都好想食一次, 呢晚就食得奢华D~ 黎食omakase!! 餐厅既装修格局令你可以睇清楚厨师每一个处理食材既步骤, 感觉好治愈! 睇住厨师好专心咁处理紧D鱼生, 令到我都望到入哂神, 呢个真系omakase 既一大优点! 令到食客更加投入! 我地都睇得非常投入, 俾钱食好野之余仲可以睇到厨师既表演! 呢晚既所有食物都真系好新鲜, 鱼生既鲜味未入口已经闻到, 食入口更加系不得了!!! 筋子粒粒饱满, 食落唔会死咸, 反而有鱼香既鲜味! 食落真系超吸引! 烧带子劲大粒, 包住脆脆既紫菜食真系食到停唔到, 带子一丝丝既口感真系好吸引! 好想食多粒~!!间八同小肌鱼我都系第一次食, 估唔到都咁有鱼既鲜味! 真系好想再食多次! 食omakase配埋sake 真系一流, 呢度都有好多sake既选择, 可以叫厨师介绍一下!!!! 必食之选!