2023-05-03
平日放假无咩做,就谂住约朋友食个Lunch...想舒舒服服悠闲地享受下午,脑里面就浮现呢间设计以日系纯白为主,走简约风格的咖啡店店内设有日式榻榻米座位,环境宽敞,系度食野舒服又写意食物款式好多,都系以日式为主,仲有好多甜品选择,每款定食都有渍物,面豉汤,同抹茶蕨饼做甜品,好丰富☆ 寿喜烧牛肉定食寿喜烧用铁锅上,热辣辣香喷喷,锅里放满薄薄既牛肉片,仲有鸣门卷,豆腐,芋丝,冬菇同大葱,全部食起来都好入味,加少少寿喜烧汁落有饭素既珍珠饭一齐食超正☆ 南蛮唐扬鸡定食唐扬鸡外面炸到好香脆,内里鸡肉好嫩滑,唔会食到油腻既感觉,配埋沙律酱食好好味☆ 和风饺子饺子胀卜卜,薄薄既皮包住满满既馅料,煎到香脆,食起来好香口,点埋醋食就更加好食☆ 白玉焙茶戚风 卖相好可爱,蛋糕上铺左一层忌廉奶盖,中间就加左焙茶忌廉,奶盖上再放左几粒白玉,食起来烟烟韧韧,蛋糕松软湿润,仲食到香浓焙茶既味道,真系唔错 ☆ 西柚冰茶好香既西柚味,仲饮到粒粒西柚肉,感觉冻凉,好清新☆ 桂花乌龙茶饮到好香既桂花味,淡淡既乌龙茶,同桂花味好夹
店内设有日式榻榻米座位,环境宽敞,系度食野舒服又写意
☆ 寿喜烧牛肉定食
☆ 南蛮唐扬鸡定食
☆ 和风饺子
☆ 白玉焙茶戚风
☆ 西柚冰茶
好香既西柚味,仲饮到粒粒西柚肉,感觉冻凉,好清新
☆ 桂花乌龙茶
饮到好香既桂花味,淡淡既乌龙茶,同桂花味好夹