2017-02-27 624 浏览
[日本风]睇演唱会前喺红磡揾食,好想食咖哩饭,立即就想起《三河屋》,6点去到已经冇晒位了。店员叫我地去对面尾张屋啦,话系一样架!见到招牌logo同style都同三河屋一样,入到去,系几个后生仔招呼我地。坐低谂都唔洗谂就叫左三河屋最出名嘅咖哩炸猪排饭同鳗鱼饭!咖哩猪排饭仲跟个汤tim! 咖哩猪排饭先到,个吉烈面脆卜卜,啲汁多到好似汤咁系三河屋一贯嘅作风, 咁就可以每一啖饭都有香浓咖哩汁!三河屋嘅咖哩汁唔系一般日式咖哩咁甜,佢系甜咖哩得黎都有咖哩嘅微辛同咖哩香!岩晒好怕辣嘅朋友!过多一阵,鳗鱼饭来了!条鳗鱼肥美肉厚,唔会好多骨,呢个价钱真系物超所值。值得一提,可能比起饭市我地早左少少到,两个人都比我地坐四人位,我地食到尾声开始好多人,但店员都好好无赶我地走,呢样嘢喺饮食界真系买少见少,你食慢少少都会令佢做少左生意咁架嘛!所以尾张屋系值得一赞嘅!
[日本风]